Екатерина Захариева: Управляващите са неспособни да взимат елементарни решения

екатерина захариева

„Решението за военна помощ за Украйна е нищо не казващо решение. Беше прието в този вид, защото управляващата коалиция не може да взима решения за елементарни неща, какво остава за тежки въпроси като войната в Украйна. БСП ръководи правителството“, заяви в „Денят започва“ Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС.

По думите ѝ от ГЕРБ подкрепят хуманитарната помощ и европейската перспектива на Украйна.

„Държава във война спасява българското правителство. А то не заслужава помощ. Интересът на България е Украйна да спечели войната, ако Путин победи в Украйна няма да спре дотук, следващата държава е Молдова. България продава оръжие за Украйна тайно, през други страни. Правителството има противоречиви сигнали още от началото на конфликта. По тази логика всички държави, които предоставят от месеци военна помощ за Украйна, щяха да са в момента във война, това са лъжи“, допълни Екатерина Захариева.

Тя поясни, че Турция също подпомага военно Украйна.

„Русия дестабилизира държави от десетилетия. Последните 4 години са инвестирани страшно много пари в отбраната на България, но сега не е така, трябва да се направи анализ“, добави Екатерина Захариева.

Тя коментира, че темата за Северна Македония е предизвикала силен трус в коалицията.

„Очевидно е приет ангажимент от страна на премиера за вдигане на ветото на България, без да се изпълнят условията“, каза още Екатерина Захариева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ