Ужасяващо! 83-годишен блудства с две малки момичета, баща им и жена му – помагачи

Полиция, Крими

Трима обвиняеми са предадени на съд от Окръжна прокуратура – Благоевград за блудство с малолетни момичета, предава 24 часа.

С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград е повдигнато обвинение на 83-годишния С.С. за блудство с малолетни, представляващо особено тежък случай. Обвиняемите по делото са бащата на пострадалите деца Е. Ч. и жената, с която той живеел – Д. Ч. Двамата умишлено улеснили извършителя на престъплението.

Обвиняемият Е. Ч. има пет деца. Тяхната майка не полагала грижи за тях и те били отглеждани от него, а през определени периоди били настанявани в професионални приемни семейства. Двете му малолетни дъщери са диагностицирани със специфични разстройства и умерена умствена изостаналост. По отношение на момичетата били извършвани многократни проверки от отдел „Закрила на детето“, при които били констатирани конкретни проблеми.

Към 2020 г. мъжът живеел на семейни начала с Д.Ч. Чест гост в дома им бил пенсионерът С.С. По време на едно от посещенията си той поискал от тях да го допускат в стаята на децата за извършване на блудствени действия без съвкупление с малолетните дъщери на Е.Ч. За да ги мотивира им обещал всеки път да дава суми от по 10 – 20 лева.

След получаване на съгласието им, в периода от декември 2020 г. до май 2021 г., С.С. системно извършвал блудствени действия с двете момичета. При тръгване от дома им оставял пари на обвиняемите Е.Ч. и Д.Ч.

Децата казвали за действията на възрастния мъж на баща си и Д.Ч., но двамата възрастни нищо не предприемали, тъй като това се извършвало с тяхно знание и съгласие.

На 5 май 2021 г. в дирекция „Социално подпомагане“ бил депозиран сигнал, касаещ едно от пострадалите момичета. След извършена проверка детето спешно било настанено в професионално приемно семейство. Събрани били данни за извършени блудствени действия и спрямо малолетната й сестра.

В хода на разследването са били извършени съдебно псиахитрично-психологични експертизи на жертвите на престъплението – момичетата на 12 години и 9 години. Вещите лица са заключили, че децата са били обект на повтаряща се многократно сексуална злоупотреба, което се е отразило на поведението им. Налице са симптоми на преживяна от тях психотравма. Пострадалите не са могли да предвидят последиците от извършваните спрямо тях деяния, поради възрастовата незрялост и установения интелектуален дефицит.

Предстои делото да продължи в съда.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ