Ексклузивно: 53 – годишен психар драснал клечката на старческия дом във Варна

payimage-532376

Трагедията в частният старчески дом Свети Георги във Варна е предизвикана от 53 годишен мъж, който вече е настанен в психиатрия. Това съобщиха преди минути на брифинг на варненската полиция. Палежът е умишлен, пише 24 часа. При огненият ад загинаха четирима души, обитавали една стая в хосписа.

Сигналът за инцидента е получен в 2:59 часа .Огънят, който се е разразил в една от стаите, на приземния етаж на сградата, е отнел живота на четирима човека – трима мъже на 70 и 73 години и жена на 88-годишна възраст. В болница, с опасност за живота е настанена друга обитателка на дома, на 83 години. Отзовалите се на секундата 5 екипа на РДПБЗН- Варна и служители на ОДМВР, са евакуирали 20 човека, като общият капацитет на социалното заведение е 90. Само преди няколко месеца именно в същия дом стана убийство от ревност. Според запознати десетки сегнали за нередност и липса на контрол има срещу дома от роднини на негови обитатели.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ