Роми вилнеят във Варна: Хвърлят пиратки по семейства с деца, заплашват с пистолети

Роми1

Роми превърнаха в сметище общински имот в центъра на Варна, в който са се самонастанили. При пререкание с живеещи наоколо вчера, от къщата е хвърлена пиратка по преминаващо семейство с дете на годинка, последвала и заплаха с пистолет от страна на единия от обитателите. Това съобщава в писмо до Varna24.bg потърпевш читател. Публикуваме сигналът без редакторска намеса:

„Пиша ви във връзка с незаконно сметище намиращо се на адрес град Варна, улица Козлодуй № 60. От години на адреса има незавършена рушаща се сграда, в която има самонастанени лица от ромски произход, които събират отпадъци от кофите и ги трупат в сградата.

През 2021 година положението стана нетърпимо, навъдиха се и плъхове, а миризмата носеща се от сметището, бе ужасна. Подадох жалба до община Варна, през формата контактната „Сигнали Варна“, като съответно бе заведен сигнал с № СИГ21004757ВН/27.08.2021Г.

В следствие на сигнала, община Варна взе незабавни мерки, за което мога да изкажа само адмирации, и бяха почистени отпадъците от сградата. Проблемът е, че ромите, живеещи в рушащата се сграда, все още живеят там и за отрицателно време възстановиха руините от отпадъци вътре.

В момента ситуацията е същата, като към момента отглеждат вътре и две или три агресивни кучета, които тичат след преминаващите автомобили, велосипедисти, а понякога лаят и по майки с бебешки колички.

Не коментирам и че цяла зима цепят дърва, дъски и летви за да се отопляват, върху скоро изградения тротоар. Отделно изгарят и отпадъци, за да се отопляват, в студените дни.

Вчера при поредното пререкание с ромите, след хвърляне на бомбичка – пиратка от сградата по нас, движейки се по тротоара с дете на една годинка, бяхме заплашени и с пистолет. Като съответно сме сигнализирали полицията за разигралата се ситуация.

Оказа се, че от фирма Технобилд- град Варна са назначили единия от ромите за пазач на техния строителен обект в съседство, като същият твърди, че фирмата му е осигурила пистолета и документи за притежанието му. Естествено въоръженият ром бе и във видимо нетрезво състояние.

Положението с тези роми става нетърпимо, с всеки изминал ден, и това в центъра на Варна“, гласи тревожният сигнал до медията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ