Шамар за Киро и компания: Доверието в кабинета се е сринало до рекордно ниски стойности (ГРАФИКА)

payimage-512811

Днес Националния статистически институт оповести срив на общия показател на доверие на потребителите с 4.9 пункта, спрямо месец януари. Показателят реално е пряката оценка, която населението дава за случващото се в страната, като информацията се набира чрез метода – анкета „лице в лице“.

Мненията на потребителите за развитието на общата икономическа ситуация в страната през последните дванадесет месеца се влошават с 11.8 пункта, спрямо януари. Срив бележат и очакванията за икономическата ситуация за следващите 12 месеца, които спадат с 15 пункта и достигат рекордно дъно за последните 10 години.

Показателят за доверие на потребителите отразява очакванията на населението за икономическото развитие през следващите 12 месеца, за финансовото състояние на домакинствата, за икономическата ситуация за спестяванията и безработицата.

По същество това е и своеобразна оценка за работата на правителството на всеки 3 месеца, която се прави чрез преки анкети, което на практика означава, че и по този показател сривът в доверието към кабинета на Кирил Петков се е сринало до рекордно ниски стойности.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ