Пламен Димитров от КНСБ взриви ефира: Поиска минимална заплата от 1700 лева

пламен димитров кнсб

Доходите следва да растат поне с 12-13% годишно, за да можем след 5 години да стигнем доста по-прилични нива. Нашата цел е около 3100 лева средна работна заплата след 5 години и минимална заплата 1700 лева тогава.“

Това каза в интервю за БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„Инфлацията през последните 7-8 месеца отхапа огромна хапка от ръста на доходите. Очакваме няколко милиарда приходи повече в бюджета само заради инфлацията. И толкова разходи могат да бъдат направени. Политиката по доходите трябва да бъде сложена на масата.

Би трябвало да гарантираме около 15% ежегоден ръст на пенсиите, ако искаме те да следват покупателната сила.

Официалната инфлация ще бъде толкова тази година. Толкова трябва да бъде гарантиран ръстът от 1 юли. Липсата на управленска програма, тези хаотични действия, които се развиват в безпрецедентно тежка среда на насложили се кризи, отвън повечето от тях, без ясни действия няма как да получи доверие правителството и да продължи да го укрепва, когато тази несигурност се генерира от всяко тяхно действие. Ако бъде поета, ще бъде за добро за България. Ако не бъде поета, хората сами ще решат какво да правят“, каза още Димитров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ