Обрат! Бургас отвръща на гръцкото море: Скъпи хотели свалят рязко цените

Златни пясъци, Море

Много бургаски хотели свалят цените през уикенда за туристите. Намаленията са изключително атрактивни и стигат до 250 лв. за стая с изглед към морето на десетина метра от него в 4-звездна база, пише 24 часа.

Промоцията е свързана с тематичния уикенд, който общината в Бургас организира по различни поводи през лятото. Тази година почивните дни преди празника 24 май са посветени на Дните на хотелите и съвпадат с фестивала “Книгите оживяват”.

10 хотела са се включили в инициативата на кметството. Всички те са от 3 звезди нагоре и с атрактивна локация. Намират се на пъпа на града – в широкия център, а накои на крачки от морето с уникална гледка към залива.

Подобен тематичен уикенд се прави за първи път в Бургас. Според ценоразписа на нощувките, предоставени от хотелите на общината за резервации, намаленията въобще не са символични предвид комфорта и удобствата, които се предлагат.

С намаление през уикенда може да се спи и на остров Света Анастасия, който вече откри с сезона с редовна линия до него с корабчето на общината.

Масово намаленията са от 10 до 20%, но по-скъпите хотели с 4 звезди свалят драстично цените с пакети за 3 нощувки. С отстъпките те варират от 70 лв. за двойна стая с включена вечеря и закуска и стигат до 400 лв. за луксозно студио с балкон с изглед към морето.

Надяваме се с тези отстъпки да привлечем туристи, които предпочитат спокойствието и свежото време през май пред задръстванията и шумотевицата в разгара на сезона, казват хотелиерите.

Бонус за гостите на Бургас в дните до 24 май ще е богатата културна програма, която буквално извира от площади, зали, театри и Морската градина.

Освен намаленията някои бази ще предлагат и безплатни услуги като спа, творчески ателиета, включително и с велопоход до Созопол, предоставяйки велосипеди на туристите.

Според туроператори подобни тематични уикенди през май са добър ход да се отговори на конкуренцията от Гърция, закъдето много българи пътуват през почивните дни.

В Бургас туристите ще могат да разнообразят дните си с много събития, ако времето не позволява да се ходи на плаж, коментират хора от бранша.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ