Пловдивчанинът, убил жена си за чаша ракия: Още я обичам! Удрях я, не исках да тя умре

Image_11554309_302_0

„Обичах я, и то много, и продължавам да я обичам. За мен животът свърши, откакто го няма моето момиче!“ Това каза пред Пловдивския окръжен съд Николай Накев, който на 28 юли м. г. преби жестоко с летва от подматрачната рамка съпругата си Мария след скандал за чаша ракия, предава 24 часа. После си легнал, няколко часа по-късно станал и я открил мъртва, след което се обадил на телефон 112.

„Удрях я, но не съм искал да убивам“, каза още Накев. Двамата били женени от 2008 г., нямали деца и правели опити за инвитро. Според прокуратурата често пиели заедно и Николай удрял Мария и преди. „Признавам се за виновен, но не и за домашно насилие. Тя много пиеше и ставаше агресивна, обиждаше ме, псуваше ме, заплашваше да ме отрови. Бутал съм я, за да я спра, но не съм я удрял“, обясни обвиненият в убийство мъж. В показанията си обаче много от свидетелите разказват, че са виждали Мария със синини. В съдебната зала бяха прочетени показанията от досъдебното производство на нейната братовчедка Елена Тодорова, която междувременно е починала. В тях тя разказва как Мария изневерила на Николай преди години, той я хванал, набил и нея, и другия мъж, и оттогава често й посягал от ревност. „Напусни го, някой ден ще те убие“, казвала Елена, но Мария отговаряла, че няма да се оправи сама с една заплата.

„Сега научавам, че ми е изневерявала, никога не я ревнувал“, отговори на това Накев. Той разказа как във фаталния ден се прибрал от работа и намерил Мария доста пияна – в кошчето имало празна половинлитрова бутилка водка. Той носел шише ракия, направили си салата и си сипали по една чаша. После Мария пила още и когато бутилката свършила, посегнала към остатъка от ракия в неговата чаша и я изпила. Пак започнала да го обижда, нарекла го „пе*ераст“ и „боклук“ и той започнал да я удря с летвата от подматрачната рамка. Още с прибирането си бил извадил матрака от спалнята, защото бил напикан от Мария. „Не съм я удрял по главата, само по ръцете и по гърба. Оставих я права до прозореца, беше жива. Отидох в кухнята и си легнах. После се върнах в спалнята и я намерих паднала в нещо като дупка на рамката на леглото. Дъските се бяха счупили. Гушнах я и усетих, че е изстинала“, описа случилото се Николай Накев.

Пледоариите предстоят и се очаква защитата на Накев да лансира версията, че смъртоносните травми са не от ударите му, а от падането в подматрачната рамка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ