Пловдивски крадец: На́ ти тоз телефон и дай някой лев, че жената е болна!

Полиция, ДАНС

Пловдивски крадец отива на съд след поредния си кокошкарски удар и обвинение от прокуратурата, предава Марица. 42-годишният Филип е с криминално минало и осъждан за предишни провинения. Последната си кражба осъществил в Кючука. Филип живеел в Пазарджик. На 28 март тръгнал за Пловдив с влак. Щом пристигнал на гарата, решил да се разходи по улиците на града.

Докато вървял по ул. „Димитър Талев“, забелязал, че вратата на един от магазините е отворена и в него няма хора. В същото време продавачката била до съседно помещение по работа. Филип се възползвал от нейното отсъствие, тръгнал към касата и отворил един от шкафовете. От него грабнал мобилен телефон, собственост на продавачката, на стойност 1000 лева. В същото време жената се върнала в магазина, видяла го и го изгонила, неподозирайки, че вече няма телефон.

Крадцът тръгнал към квартал „Изгрев“. Влязъл в един от магазините и предложил на собственика да купи телефона, като го излъгал, че имал нужда от пари, защото жена му щяла да влиза в болница. Получил 150 лева за устройството. По-късно продавачката от магазина в Кючука подала сигнал в полицията за отнетия ѝ мобилен телефон.

Малко след това Филип е задържан. Пред униформените признал всичко, посочил и къде е продал телефона. Сега е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районният съд да насрочи разпоредително заседание по делото.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ