Гърми национален скандал! Официално от Белия дом: Петков ви лъже за евтиния газ!

кирил петков

„Вицепрезидентът Камала Харис се срещна днес с министър-председателя на България Кирил Петков. Тя изрази своята признателност за силния съюз и топлото приятелство между САЩ и България. Тя благодари на министър-председателя за подкрепата на България към Украйна и потвърди солидарността на САЩ пред последния опит на Русия да използва енергията като оръжие. Те се съгласиха с необходимостта от укрепване на устойчивостта на Европа чрез по-нататъшно диверсифициране на енергийните доставки далеч от Русия и значението на продължаването на силната отбрана и възпирането по източния фланг на НАТО”. Това се посочва в официална позиция на Белия дом от срещата на премиера Петков с вицепремиера Камала Харис.

Припомняме, че днес Министерски съвет публикува съобщение в което се посочва, че премиерът Петков по време на срещата с Камала Харис е договорил извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени под тези на „Газпром“, които да започнат от месец юни. Но тази тема напълно липсва в съобщението на Белия дом.

Подобна позиция не се потвърждава и от поста в „Туитър“ на вицепрезидента Харис.

Темата липсва и в днешния брифинг на Белия дом.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ