Стана ясно каква ще е съдбата на детето на починалата родилка! Нейните близки взеха тежко решение!

blizki-pochinala-rodilka

Бебето на починалата в Сливен родилка Ренета Томова ще бъде транспортирано в София по желание на близките, става ясно от писмо до медиите на Пациентски организации „Заедно с теб“. Бащата на Ренета – Петър Томов, е потърсил съдействие за прехвърляне и обгрижване в столицата на новороденото, родено в сливенската болница с този трагичен край за младата майка.

След кратък разговор с доц. Ралица Георгиева за проблемите на бебето, както и молба за съвет и съдействие с оглед и на тежката загуба за семейството, е решено бебето да бъде преместено за консултации и рехабилитация в СБАЛ на Детски болести в София. По-рано днес стана ясно, че Окръжната прокуратура в Сливен разследва за лекарска грешка, заради случая с починала 33-годишна жена при раждане в болницата в града. Вчера жителите на Сливен протестираха с искане за справедливост. Заключението на лекарите е, че причина за смъртта е белодробна емболия, но близките на родилката смятат, че тя е починала вследствие на странните методи на лекарите, приложени по време на раждането. Ренета Томова е имала нормална бременност, на 15 август през нощта тя е била приета в болницата в Сливен за първото си раждане. Тя родила дъщеря си Мария в малките часове на нощта

. „Раждането започнало нормално, но в един момент се появил проблем“, разказа бащата на Ренета, Петър Томов пред Bulgaria ON AIR. На другия ден състоянието на младата жена започнало да се влошава. „Беше контактна, но не изглеждаше добре, беше като смазана, каза, че всичко я боли“, спомня си почерненият баща.

После Ренета разказала на близките си, че детето излизало трудно и се наложило да я натискат по корема, за да извадят плода с така наречения метод Форцепс. В петък родилката била преместена в реанимация, а малко по-късно съобщили на родителите й, че е починала.

„Ще ги съдя до дупка, детето си няма да го върна, но няма да ги оставя“, каза Петър. И майката на Ренета иска тези, които са убили дъщеря й, да отговарят за стореното. Новороденото също е в тежко състояние, вследствие на раждането. Малката Мария е с пареза на ръката и мозъчен оток. Ренета Томова е собственик на конна база край града, където организираше курсове по езда и детски лагери. Ден след раждането, Ренета почива от белодробна емболия.

Пред Bulgaria ON AIR родителите ѝ са категорични – ще съдят болницата.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ