Невиждан психотрилър: Такова нападение за изнасилване не е имало в България

Линейка, Полиция

Случаят на сексуално посегателство в центъра на Благоевград е преди две години, по време на извънредното положение заради Ковид-19, а разигралите се сцени на насилие и преследване сякаш са извадени от сценарий за психотрилър, но са напълно реални, пише струма.бг.

Всичко започнало на 20 март 2020 г. около 20 ч., когато млада жена, чието име е спестено, се отправила към операта, където имала уговорена среща с приятелка. Тя вървяла по главната улица „Тодор Александров“, когато при магазините за дрехи и обувки срещу Съдебната палата я пресрещнал непознат мъж.

Той й казал: „Искаш ли да ти дам 3000 лв.?”, на което тя отговорила, че не желае, и продължила напред. Мъжът тръгнал след нея и повтарял: „Ела, ще ти го покажа, ще ти дам 3000 лв.”. Изплашената жена ускорила крачка, а след като непознатият я хванал за ръката, тя се развикала, че ще се обади в полицията, ако не я остави.

Мъжът изостанал и жената продължила в посока „Синята къща“ и оттам тръгнала към паркинга на магазин „Ларго“, но още на първата пряка свила надясно и отново излязла на главната търговска улица при Стоматологията и се насочила към река Бистрица.

Това било забелязано от непознатия мъж, който хукнал след нея и успял да я застигне на площадката до перилата на реката. Дръпнал я за ръката и й казал, че иска секс, опитал се да свали панталона си, но не успял, и започнал да я притиска до стената на сградата.

Жената се опитала да се отскубне, но той започнал да я дърпа за косата и заплашил, че ако не върви с него, ще я заколи. Тя започнала да го умолява да я пусне, заявила, че е болна, но той продължил да я дърпа, ударил я и я повлякъл към стъпалата под моста, водещи към реката.

Там имало двама младежи, които уринирали, и жената се развикала към тях да дойдат. Тогава той я пуснал, а жената се затичала към двамата мъже. На спирката срещу „Златното пиле“ успяла да се качи на автобуса. Преследвачът не се отказал и взел такси от пиацата при Младежкия дом и казал на шофьора да го откара в кв. „Струмско“.

На кръговото при ул. „Александър Стамболийски“ и ул. „14- и полк“ той видял, че жената е в автобуса за жк „Еленово”, и казал на таксиметровия шофьор да кара след автобуса. В жк „Еленово“ тя слязла на спирката при БГ маркет и тръгнала към дома си, но пак била застигната от непознатия, който започнал да я дърпа.

Жената успяла да се отскубне, изскочила на улицата и започнала да маха с ръце и вика за помощ. Първият появил се автомобил спрял, а жената застанала пред него и помолила шофьора да я закара да полицейското управление.

В 1 РУ – Благоевград тя подала жалба и след предприето разследване е установено, че нападателят е Станислав Иванов, който е обвинен за престъпление по чл. 152 ал. 1 от НК – опит за изнасилване, съпроводен със заплаха. Обвинителният акт срещу 34-годишния благоевградчанин, който е общ работник в частна фирма и е неосъждан, бе внесен от Районна прокуратура в съда.

Делото е разгледано в условията на съкратеното съдебно следствие, при което мъжът е признал вината си. Съдът му определи наказание от 2 години затвор при общ режим, пострадалата жена не е поискала обезщетение за претърпените неимуществени вреди – душевни болки и страдания.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ