Страх тресе пенсионерите: Изтичат ли личните им данни след хакерската атака?!

пенсионери

„За да можем да кажем дали могат да изтекат данни, трябва да бъде направена цялостна проверка на инфраструктурата на Български пощи, за да може да се види реално какъв е проблемът и какви евентуални последствия биха могли да произтекат от нарушаване сигурността на по-дълбоко ниво“. Това коментира в интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ Ростислав Петров, председател на Българската асоциация на сертифицираните етични хакери (БАСЕХ):

„Ние трябва да се съсредоточим към генералния проблем в случая, а не към самия криптовирус, защото има много по-сериозни неща. Всъщност в момента държавата в лицето на електронното управление предприема може би малко закъснели действия, но все пак адекватни такива, за да повишат информационната сигурност на отделните институции. Трябва да бъдат предприети цялостни мерки и да се обърне сериозно внимание на цялата защита в нашето киберпространство в България и във всички държавни институции, тъй като проблемът не съществува от вчера и не може да се реши за ден или за два. Това са такива проблеми, които са натрупани с години и те могат да доведат до огромни последици“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ