Мистерия със самоубийства по родното Черноморие: Специалисти са в потрес

Поморие плаж

Крайно време е специалистите по екология да вземат отношение към случващото се на бургаския бряг от няколко дни насам. Има причина за смъртността на делфините, пише Флагман бг.

С този апел на редакционния телефон на медията бяха подадени последователно два сигнала за потресаващата гледка в топлата пролетна сутрин.

По брега в този район по това време спортуват и се разхождат много любители на природосъобразния живот. Те наблюдават два делфина към този момент, които все още са във водата и са живи. Не могат да направят нищо повече за тях. Вижда се, че се движат, но с последни сили.

Единият екземпляр бил с нехарактерна за Черно море форма и е дълъг около 1,80 м – твърде елегантен за породата.

Предполага се, че свръхпопулация през последните години е причина да наблюдаваме и проявите не естествения отбор.

По тези делфини не се наблюдават следи от рани. Рибари по принцип се обвиняват, че стрелят по тях, когато се оплетат в мрежите им.

Тук обаче става дума за друго явление – вероятно загуба на ориентация или естествено остаряване. Има и друга причина – и те като хората се разболяват, предимно страдат от кожни и белодробни болести, даже получават инфаркт, каза пред един от бургаските познавачи на морски бозайници.

Призивът ни обаче е към истинските специалисти да дойдат на брега до вълнолома на Морска гара и да видят какво е състоянието на двата умиращи бозайника.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ