Проф. Христова хвърли бомба: Радев ще играе срещу правителството на предсрочните избори

Проф. Антоанета Христова

„Отношението на правителството към превозвачите е безобразно. Управляващите не изглеждат като хора, които оценяват грешките си. Те са с много високо самочувствие, за тях всеки с различно мнение е враг. Това може да доведе до лоши резултати в политиката и трупане на напрежение в определини звена, както и масово излизане на улицата. Има терор над превозвачите – не могат да изразят позицията си в София. Те могат да бъдат ядро на недоволството.“ Това заяви пред Нова нюз политическият психолог проф. Антоанета Христова.

„Президентът Радев няма да тръгне с вдигнатия юмрук с тях, но ще играе срещу това правителство в следващите предсрочни избори“, смята тя.

Относно посещението на премиера Петков в САЩ, проф. Христова смята, че то е било организирано набързо и министър-председателят не е бил посрещнат на съответното ниво.

„Би трябвало да се излезе с категорична обща позиция. Не е ясно каква ще е цената на доставяния втечнен газ оттам. Картината е – последователно неумение на премиера и неговия екип да реализира успешни събития“, смята психологът.

За комуникацията между властта и народа проф. Христова е убедена, че управлението и по-голяма част от политиците живеят в различен свят от този на хората и те не се приближават, а все повече се отдалечават.

„Деленето и поляризацията по отношение на конфликта в Украйна хората трудно разбират, защото те не се делят по този признак. Българинът иска да знае как ще се справи днес и не желае да утежнява допълнително живота си“, смята тя.

По отношение на ветото на България към РС Македония за започване преговори за влизане в ЕС, проф. Антоанета Христова смята, че съществуват две възможности – да ги пуснем, от което българите да се почувстват много зле, и да не ги пуснем и да продължим да изговаряме докрай изискванията си, докато те се изпълнят.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ