Инфарктна ситуация! Тежък инцидент с военни в Чешнегирово, хеликоптер лети за пострадалите

Военни, Афганистан

Двама военни от Съвместното командване на специалните операции са пострадали при учение край Пловдив, научи БЛИЦ. До момента всички запазват мълчание по случая.

По данни на БЛИЦ, единият от тях, който е парашутист, е пострадал тежко.

Хеликоптер е откарал военните в Университетска болница „Св. Георги”.

От Министерство на отбраната потвърдиха пред БЛИЦ информацията, че парашутист с инициали М.П. е в много тежко състояние. Другият военен, който също е в болницата, е с леки наранявания и по всяка вероятност ще бъде освободен за домашно лечение.

Инцидентът е станал на бившето военно летище в Чешнегирово, което все още се ползва за учения. Двамата военни са пострадали при изпълнение на планирани учебно-тренировъчни скокове.

По случая е назначена проверка и се води разследване от Военно-окръжна прокуратура – Пловдив и органите на Служба „Военна полиция“.

Междувременно пловдивчани споделиха пред репортера ни, че преди около 2 часа хеликоптер е прелетял ниско над блоковете в кв. „Смирненски”. Това е предизвикало недоумението им, защото не е обичайна практика хеликоптери да летят толкова ниско над града.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ