Ивето на Слави я е срам от всичко, даже и от Нинова, но е и, че Дългия ще лапне през нея НДК

7 Dni Bulgaria15.05.2022
ива митева

Бившият председател на парламента и сегашен депутат от управляващата коалиция Ива Митева смята, че не трябвало да се приемат много нови закони в парламента и бройката не показвала качество.

Митева, която дълги години е чиновник в правния отдел на Народното събрание, и по този начин е отговорна много от законите да са с двойно тълкувание, позволяващо удобна трактовка, поиска промяна на закона за референдумите.

Митева успя в цялото нищо говорене днес в едно тв студио да отклони вниманието от голямата далавера, която „Филтър“ разкри миналата седмица. Тв водещата удобно не й зададе опасния въпрос защо в Комисията по култура и медии е предложила деактуване на зала №2 на НДК, чрез което да я извади от активите на държавното дружество и да се създаде възможност за приватизирането й.

Вместо да бъде поставена натясно, Митева бе оставена да бъбри. „Нарушили сме автономната независимост на висшите учебни заведения и ме е срам, че съм гласувала този закон. Поисках свикване на коалиционине съвет по въпроса“, опита да се направи на работещ депутат Ива Митева, която е в дъното на подготовката на НДК за приватизация.

Тя обясни, че една от причините да се бави приемането на законопроекта за колекторските фирми на Корнелия Нинова са слабости в него, като факта, че обхваща много малка част от вземанията, което било срамно. В него не присъства банковият сектор, уточни депутатът от ИТН.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ