Учител наби ученик по време на час, бил провокиран. Директорът: Просто е чувствителен

Училище 1

Учител удари ученик по време на час по математика, а боят е заснет и публикуван в социалните мрежи. Това се случва в едно от най-елитните училища във Видин – природо – математическата гимназия, а децата признават, че са предизвикали своя преподавател умишлено, съобщи Нова телевизия.

Учителят по математика, който е с 40-годишен трудов стаж избухва и започва да удря ученик от девети клас по време на час. Директорът на училището разказва, че децата нарочно са провокирали своя преподавател.

„Признаха си, че умишлено е подготвено, с цел да провокират колегата, за да видят докъде ще му издържат нервите. Точно това бяха думите на децата…А в същото време настояват пред мен да не се предприемат никакви административни мерки спрямо колегата, защото той е бил изключително добър, чувствителен”, заяви Румяна Петрова, директор на ПМГ „Екзарх Антим I“ – Видин.

Учениците сами поискали да обяснят на инцидента. „Те пожелаха с молба, да ми кажат, че това е провокация от наша страна, ние го бяхме подготвили предварително и имахме готовност да го заснемем. И им казвам: „Защо го направихте деца?“, твърди директорката.

Родителите на удряното дете не обвиняват учителя за постъпката му. „Те са се извинили вече на колегата, той се е извинил на ученика, но това нищо не променя. Един учител е недопустимо да посегне физически”, категорична е Петрова.

След инцидента, преподавателят не се е почувствал добре и е излязъл в болничен. Етичната комисия на гимназията ще реши, какво ще бъде неговото наказание. „Аз така или иначе не приемам тази негова постъпка, има си много други начини, които колегата признава за сигнал, доклад по отношение на поведението на тези деца и оттук насетне вървим към сериозно дисциплинарно наказание.“

Родителите на битото момче отказаха коментар.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ