Ексклузивно! Работници от пловдивско предприятие спират работа, парите били мизерни

работници

Работници от пловдивски завод напусната работните си места и излязоха на протест. Хората са недоволни от ниските заплати, които получават. Викове „Оставка! Оставка!“ огласиха двора на предприятието, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Работниците от „Робъртшоу“ ЕООД разказаха, че работят за 750-800 лева заплати. Настояват за увеличение с 20%, ваучерите за храна да се изравнят с тези на другите големи предприятия и да станат 200 лв., повишение на бонусите за присъствие и на годишна база. Исканията са подадени към ръководството още на 9 март.

Работата е на норма, не е тежка, но заплатите са мизерни, коментираха хората. Миналата година за пръв път от 10 г. е имало увеличение от 30 до 50 лв., наскоро и второ от 60 до 150 лева, но инфлацията е погълнала допълнителните пари. На някои работници заплатите изобщо не са им променени, други пък получават под 700 лева, което е под минималната работна заплата.

„Ако това са нормални заплати – да заповядат други хора на нашите работни места. Работата е приятна, не е тежка. Работи се по газовите уредби, има много шум и миризма, лепило, заварки…“

Никой от ръководството на фирмата не излезе при протестиращите, за да разговаря с тях. Работниците са категорични, че ще протестират, докато не бъдат удовлетворение исканията им. Зарекоха се утре от 11.30 ч. отново да спрат работа и да излязат в двора.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ