Изхвърлен фас предизвика „война“ на пътя: 20-годишен, вилня с метална тръба и заплашва с убийство!

полиция арест

20-годишен младеж бе признат за виновен по обвинение в хулиганство – престъпление по чл. 325, ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресслужбата на Районен съд Варна.

Непристойните действия, грубо нарушаващи обществения ред са извършени на 26 септември 2020 година. На този ден подсъдимият се придвижвал с колата си заедно със свой познат, като шофирал по булевард „Мария Луиза“ във Варна в посока Катедралата.

Мъже, пътуващи в движещия се непосредствено зад него автомобил, останали неприятно изненадани от изхвърлен фас на панорамното им стъкло, затова когато на следващото кръстовище край Централна поща, при червен сигнал на светофарна уредба, двата автомобила спрели успоредно един до друг, те неправили забележка на подсъдимия. Впоследствие, в района след Автогара-Варна, подсъдимият и спътникът му застигнали отново другата кола и накарали водача й да отбие в локалното платно да се разберат. При слизането си те носели метални тръби, като подсъдимият викал „Какво става, бе мърши? Искате ли да ви убия?“, счупил с металната тръба лявото странично огледало на чуждия автомобил и ударил два шамара на един от мъжете.

20-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение между страните, с признание на вината, той получи наказание „пробация“ за срок от 7 месеца при две задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и провеждане на периодични срещи с пробационен служител. Освен това на 20-год. младеж бе наложено и наказание „Обществено порицание“, което следва да бъде изпълнено чрез обявяване в кметството по местоживеене. Направените по делото разноски се възлагат на подсъдимия.

Съдебният акт е окончателен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ