Бойко Борисов: Не съм искал КСНС при президента, за да взема решения за Синода

бойко борисов

„Не съм искал КСНС при президента, за да взема решения за Синода. Ще се сетят за какво говоря. Господ не пише кой колко е дал, посочи лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов в отговор на благодарности от страна на храма „Св. Прокопий Варненски“ за отпуснатите средства преди време.

Единствени в света не затворихме църквите, джамиите и молитвените храмове по време на пандемията благодарение на вас. В църквите имаше всичко – дезинфектанти, спазваха се мерките. А всички други страни сложиха катинарите и затвориха храмовете, каза той по време на посещението си в Шумен. Там Борисов инспектира изграждането на храм на Св. мъченик Райко Шуменски.

Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат от Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Вие ни помогнахте много. Винаги ще го помним. Вие проявихте своята човечност, а като сега си нямаме човек като вас, нещата не се случват, заяви владиката и добави: „Вие сте вярващ човек. Никога човек не остава без врагове“.

„Едно нещо не сме направили, за да ни благодари някой“, посочи бившият премиер.

След Освобождението има градове, в които изобщо не е правена църква. В Габрово не беше, Кърджали. Мога да ти изброя още, добави Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ