Колтуклиева: Тошко щял да хвърля кърпата! Слави, примири ли се?! Това е ваш’то е драматургия!

Слави Трифонов

Добър ден, драги Слави, как си? Надявам се ти поне да си добре, че държавата хич не е добре. Всеки ден става все по-зле и по-зле.

През юли 2021-ва ти постъпи добре – ясно показа, че не искаш в проекто-правителството си Кирил Петков и Асен Василев, защото не стават за министри, прекалено са ти леви. И ги тури у лѐво. Не стори грешка като президента, дето възторжено похвали Кики, който беше успял някак да го заблудѝ и от 5 месеца генерал Радев яко се гневѝ. И все така ще бъде, докато не успее да отсвири този, когото той създаде и който го предаде.

Научих, Слави, че твоят Тошко е събирал парламентарната група в 8:45 в петък, преди началото на парламентарния контрол. И казал на депутатите: идващата седмица “хвърляме кърпата”.

Аз не му вярвам! Това ваш’то не е драма, а драматургия. Някой би го нарекъл “извиване на ръце”. Аз – не. Вие просто обичате екшъна, скандала, шумотевицата… просто сте адреналино-зависими. Може и да бъркам, обаче. Когато става дума за доста пара̀, трябва да съм по-подозрителна. Нейсе…

Струва ми се, Слави, че ти не си недоволен от правителството и не заради него би ти текнало да напуснеш коалицията. Ти не понасяш Кирил, Лена и Асеня. Прекалено големи лаладжии са и създават дискомфорт за всички. Не просто са леви, те са нелепи. Не са полезни дори на самите себе си. Много им се иска, но не знаят как. И така вредят на останалите – на тези, които щат-не-щат трябва да ги поддържат.

Питам се, Слави, ти мислил ли си за ремонт на този кабинет, който да изгони обитателите на най-високия етаж и да ги замени с нови. Аз си мисля отдавна за това. Защото нямах никакви илюзии за прикритата нищета̀ на оня с харвардската диплома. Комшии сме с него, но не го знаех как се казва, понеже никой не му викаше по име, наричаха го просто “мъжа на оная с та̀тусите, ‘дето се показва по телевизията”.

Мислех, Слави, че ти като човек патриот и последователен борец за признаването на правата на българите в Северна Македония, няма да позволиш Кирил Петков да се заиграва с тази карта. Виждам – примирил си се. Освен това разчиташ всички други да са притиснати да гласуват за вдигане на ветото (понеже са евроатлантици), та само ИТН-то да вдига лозунги против. Е, няма да броим “Възраждане” към твоя отбор на честните патриоти, разбира се.

Вѐрвам, забелязваш: Румен Радев, Бойко Борисов, Йордан Цонев, че и опозицията в БСП, се готвят за избори. Пак няма да броим “Възраждане”, защото споменаването им не е благоприлично, засега. Но ще прибавим Стефан Янев към групата.

Конфигурацията е съвсем различна. Абсолютно. Сега вече положението не е: всички срещу ГЕРБ, а всички срещу ПП “Пълен провал”.

Ти къде си, Слави?

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ