Куриоз: МВР-Пловдив плаща 1000 лв. на шофьор, летял с 240 км/ч по АМ „Тракия“

камера

Пловдивски шофьор, летял с 240 км/ч по магистрала „Тракия“ се отърва от солена глоба заради полицейска грешка. Това става ясно от решение на Районния съд в града под тепетата, което е в полза на пловдивчанина. Причината – наказан е два пъти за едно и също нарушение в един и същи ден, съобщава Марица.

Шофьорът бил засечен от камерите да се движи с безумна скорост на 19 август 2019 година. Към 08.30 часа часа, при км 104 на магистралата в посока Бургас, возилото е заснето да лети с 235 км/ч, тоест с 95 км/ч над позволеното. Последвала глоба в размер на 1050 лв. Малко след това, при км 108 на магистрала „Тракия“ шофьорът бил заснет от друга полицейска камера, този път със скорост от 239 км/ч, с 99 км/ч над допустимите 140 км/ч. Издали му втори фиш, с който трябва да плати 850 лв.

Така пловдивчанинът се оказал с два фиша за около 2 бона с един и съши номер, за едно и също нарушение, с идентични ден и час. Той обжалвал. След повече от две години, магистратите от Районния съд се произнасят с решение, което гласи, че двете глоби падат, заради допуснати сериозни процесуални нарушения, основно на принципа „ne bis in idem“, който гласи, че никой не може да бъде съден или наказван два пъти за едно и също престъпление.

Така фишовете за близо 2 бона отпадат, като освен това магистратите постановили пловдивската полиция да заплати 930 разноски по делото и адвокатски хонорар.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ