Извънредно: Известен столичен бизнесмен е отвлечен! Похитителите обискирали апартамента му (ОБНОВЕНА)

Полиция

Столичен бизнесмен е в неизвестност от вчера, а основната версия за изчезването му е, че е отвлечен. Това разкриха пред БЛИЦ източници от специалните служби.

Преди да бъде похитен, апартаментът на мъжа е бил претършуван изключително старателно.

Според информация на медията, той се е занимавал с търговия на криптовалута. Вероятно хората, които са му посегнали, са имали търговски отношения с него и са искали да сложат ръка на тайните му парични средства.

Предполага се, че жилището му е обискирано толкова старателно, за да бъдат открити флашките, в които се съхраняват биткойни и етериуми.

С разкриването на престъплението се занимават криминалисти на столичното Шесто районно управление и сектор „Издирване” в СДВР, и Главна дирекция „Криминална полиция”.

В последни 10 години няма други публично известни случаи на отвличания на фигури от българската икономика, както и на известни личности.

За момента от МВР не оповестяват официална информация, но се знае, че от понеделник Александър Алтънбашев е в неизвестност и е спуснат във вътрешния бюлетин на МВР за издирване.

Основната версия, по която службите работят, е отвличане с цел откуп. Ако това се потвърди, то значи малко повече от десет години след разкритието на групата за отвличания „Наглите“, този вид тежка престъпност се е възродила.

Отвличането на Александър Алтънбашев е първото по рода си от много години, през които държавата бе успяла да всее респект сред организираните престъпни групи, тарторите на повечето от тях влязоха в затвора или бяха изправени пред Специализирания наказателен съд.

Отвличането на младия търговец на криптовалути, за което все още полицията не е оповестила информация, повдига въпроса и за политическата отговорност на ръководството на МВР, начело с вътрешния министър Бойко Рашков, който преследвайки политическите опоненти на новите управляващи, очевидно допусна възраждане на организираната престъпност и връщането на криминални престъпления, за които българите бяха забравили.

В последните месеци зачестиха поръчковите убийства, грабежите, кражбите на скъпи автомобили, дори телефонните измами, с които България се бе справила само преди 4-5 години.

Една от причината за този ръст на тежката престъпност, трябва да се търси в непрестанните атаки на вътрешния министър Рашков и на министър-председателя Кирил Петков срещу независимостта на българската прокуратура.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ