Кирил Петков губи контрол, скочи на зам.-председателя на ДПС и заплаши: Ще ви оправя!

Станислав Анастасов

ДПС се оплакаха, че премиерът ги е заплашил, че ще ги оправи. За заплахата алармира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който припомни по-миналата седмица, когато от движението обявиха, че ще внесат предложение за Временна комисия за така наречените потоци.

„Когато заявихме, че ще внесем предложение за Временна анкетна комисия на излизане от залата явно не му издържаха нервите, той отправи директни заплахи към ДПС през заместник-председателя на партията Станислав Анастасов, замесвайки името на ръководителя на службата за координация на санкции към Държавния департамент на САЩ и името на Америка“, каза Карадайъ.

Стана ясно, че по този повод от ДПС са изпратили писмо до ръководителя на тази служба. За заплахата разказа и депутатът Станислав Анастасов.

„По-предишния петък в блиц-контрол към премиера и вицепремиерите след приключване на нашия въпрос, тръгнахме да излизаме от зала.

Минавайки под така наречената „кошара“, където са представителите на Министерски съвет, Кирил Петков се опита да ме привика.

Застанах на дистанция на около 1.5 – 2 метра, за да може да се чува. След което той ми каза: „Аз ще ви оправя“.

В първия момент не повярвах на ушите си, а той повтори: „Аз вас ще ви оправя“, разказа Анастасов.

Той поясни, че министър-председателят е казал до три седмици да очакват новини от ръководителя на службата за координация на санкции към Държавния департамент на САЩ.

ДПС обявиха още, че са внесли предложение за Временна анкетна комисия за твърденията на премиера за така наречените потоци: „Южен поток“, „Турски поток“, „Балкански поток“.

От ДПС подчертаха, че така ще реагират на всяка лъжа на кръга „Капитал“ на „олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев и неговите проксита“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ