Родният футбол се тресе! Гриша Ганчев: С какво да ме купи Сираков? С голия си задник?!

Гриша Ганчев

Собственикът на ЦСКА – София Гриша Ганчев реагира гневно на слуховете, че “червените” са дали на Левски финала за Купата на България. Босът се зачуди с какво може шефът на “сините” Наско Сираков може да го купи, съобщава Марица.

“Знам ги двете лица, които пуснаха опорката, че сме дали мача на Левски, но явно са се объркали, че и аз съм като тях – мога да се продавам денонощно. С какво да ме купи Наско Сираков? С голия си задник? С кое да ме купи? И колко пари той трябва да ми даде, че да му продам мача аз на него? Свъзало ме 30-годишно приятелство. Аз приятели нямам, имам добри познати. Най-добрият ми приятел е моето куче Пухчо. Ще преживеем и тая опорка”, каза Ганчев.

„Много грешки направих – и аз, и мои хора, и т.н. Но мисля, че е поправимо. Една от грешките ми, най-важната според мен, е, че се доверих изцяло на ръководни фактори в държавата заради стадиона. Като имам предвид, че те са професионални лъжци и нормално, останах с пръст в устата. Но има хоризонт някакъв сега и мисля, че ще бъде поправено това нещо“, заяви Гриша Ганчев. Той добави, че ще се подобри комуникацията между него и феновете.

Ганчев коментира и бившия наставник на тима Стойчо Младенов. Част от фенските въпроси, на които бизнесменът отговори пред сайта на клуба, бяха свързани с Екзекутора на Ливърпул. Ганчев отговори по темата „Младенов“ така:

„Стойчо Младенов е уникален треньор. Обаче ние имахме договорка с него, когато мои много близки приятели настояха да го сложа, цесекари, го попитах най-малко десет пъти: „кажи ми състава, ширината на състава“. Уникални играчи имате, той го е казвал това и публично, мисля. „Ще работим, ще надградим“. Декември пред свидетели сме говорили с него, той искаше да му вземе едно крило, ние взехме две. Отделно септември той поиска Мухар, Лам и Калоян Кръстев, взехме ми и тримата на секундата.

Март разбирам, че нямал широчина в състава. Март! Окей, това е негово право, но март е затворил трансферният прозорец. Второ, няма откъде да ги вземем. И трето, конят го бяхме изтървали вече в реката, всичко беше свършило. Отчитам, че януари е бил болен човекът от COVID-19, заради това е бил няколко дни по болниците в Турция, платихме всичко на болницата, всичко беше точно. Нещо има сбъркано, аз такива мудни, тромави хора… Да кажеш, че е един…

И другата опорока: те правели бойкот, че еди-кой си, еди-що си им бил казал да правят. На мен треньор, който побеждава, не ми пречи. Как ще ми пречи треньор, който побеждава? Не можаха да разберат някои с опорните точки, че много мразя да падам на футбол, сантасе и каквото се сетиш. Другото нещо – коренна разлика в тези хора след втория лагер в Банско – спукаха от ритане тая топка. Другото – контузия след контузия от подготовката зимата. Не казвам кой е виновен, казвам факти.

Гриша Ганчев: Има монопол на първенството, но ще дойде и този край
И последното нещо – никой не го е гонил Стойчо Младенов. Свършва мачът със Славия – тръгвам си, правим среща на „Армията“, час и половина говорим… В крайна сметка насила можем ли да го държим Стойчо Младенов. Да, отчитам – икона на ЦСКА и т.н., но когато дойдоха дербитата трябва да благодарим на Алън, че иначе нямаше кой да ги изведе. Кой да вземем за последните седем-осем мача? Тръгва си човекът, окей, няма проблеми.

Трябва да се разбере едно нещо – клубът е над всичко! Над Гриша Ганчев. Да, той трябва да уважава легендите си, аз несъмнено съм доказал, че го правя. Клубът обаче е над всичко. Те са дали много, но и клубът им е дал, в онова време са получили апартаменти. Колко легенди има Байерн Мюнхен? Ако всички се наредят там да са, да дават акъл, да са на хранилка? Какво правим с най-добре структурирания клуб – Байерн? Респект към големите личности на ЦСКА, но в крайна сметка уважаваме ли клуба или не го уважаваме? Когато не сме на заплата, ни няма на мач. Не трябва да е така. Всички с поне 100 мача имат VIP карти, безплатни, да си спират колите, да се кефят на отбора или да страдат с отбора, не знам. Няма как да се получи бе, братко, не става така“, каза Гриша Ганчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ