Мегаскандал! Депутатът-измамник на Киро и Асен върти съмнителен бизнес с майка си (СНИМКИ)

кирил петков димитър ташев

Голям скандал с един от депутатите на „Продължаваме промяната“ разкриват в редица мейли до медиите хакери, представящи се за „Анонимните“, предава медия ПИК, базираща се на мейли, в които се говори за схема с присвояване на изтекли домейни от страна на народния представител Димитър Ташев.

Преди дни стана ясно, че същият ползва страницата на самолетната компания „Уиз еър“ в България, за да си прави лична реклама. Така преди информацията да стане публично известна, всеки, който отваряше сайта www.wizair.bg, биваше препращан към личната страница на Ташев.

„Депутатът от “Продължаваме промяната“ Димитър Ташев има меко казано съмнителен бизнес заедно с майка си Станка Ташева. Същите, ползвайки се с връзките на депутата с членове на определени министерства, занимаващи се с проектите за електронно управление и електронно правителство, буквално са превзели Българския национален Регистратор на .bg .бг домейни.

Буквално всеки един изтекъл за подновяване bg Домейн автоматично се заема от семейство Ташеви, възползвайки се от позициите, които то има в държавната администрация. Процесът започва веднага, след като „Промяната“ идва на власт, и продължава и до днес.

Задаваме три въпроса на премиера Кирил Петков:

Как базата данни за регистрирани и изтекли домейни се подава към Димитър Ташев и има ли конфликт на интереси и нарушение на GDPR политиките?

Колко хиляди изтекли домейна на фирми и физически лица е резервирал Димитър Ташев и семейството му след заемането на поста народен представител?

Изнудва ли Димитър Ташев български фирми и физически лица, за да освободи изтеклите им домейни за подновяване?

Кой и как предава информация за изтеклите bg домейни към семейство Ташеви и какви приходи са декларирали те от дейността търговия с домейни?

Политик, народен представител или просто шмекер на дребно и изнудвач с достъп до информация от държавно предприятие чрез Министерство на електронното управление?“, пишат в имейл „Анонимните“.

В други два мейла те разкриват още подробности за измамите около Димитър Ташев:

„Димитър Ташев естествено свали DNS пренасочването от wizzair.bg към фен страницата си.

Елементарен прост нарцисист.

Колко ли още домейна обаче очакват Просто Митко Самозванеца в официалния BG Домейн регистратор Регистър БГ ЕООД? ..“А има ли кой да ни каже?“

Ние твърдим, че са няколко хиляди и още толкова Просто Митко е записал на името на майка си Станка Ташева.

Има ли конфликт на интереси, когато ПРОСТО Депутатът резервира БЕЗПЛАТНО всички изтекли в регистратора РЕГИСТЪР БГ домейни на собственото си и лично уникално ДЕПУТАТСКО име и впоследствие изнудва фирмите, бивши собственици на домейни, да му платят пари, за да им ги възстанови обратно без арбитражи и съдебни дела??

Не! Няма конфликт, освен ако ПРОСТО Митко не издаде фактура за тази операция от фирмата, временно стопанисвана от майка му Станка Ташева, с което де факто в писмен вид докаже оперативната си дейност в уж прехвърлената заради депутатската заплата семейна фирмичка изнудвач на разсеяни бизнеси…

Колко пари изкарваш от тази рекетьорска схема, за която не заплащаш и един лев разходи, БЕ, ПРОСТО МИТКО??

Заслужава ли си да си рекетьор на дребно и това ли работеше в GoDaddy, където всъщност излиза, че не си бил баш назначен и на заплата?

Г-н Слави Трифонов, истината винаги е написана на хартия, ако изречеш лъжа, то тя автоматично става истина. Истината, че си излъгал!

Колко още лъжи сте готови да преглътнете от тази шайка измамници, с които сте в коалиция? Колко си струва този срам, който, очертава се, ще сложите върху името си?

„Човек се ражда и умира с една единствена частна собственост.. Името си.. Всичко друго е временно при него… Дори тялото в което живее…“, гласи единият мейл до медиите.

В друго свое електронно съобщение „Анонимните“ твърдят, че Ташев се опитва всячески да се отърве от домейна на Уиз еър.

„Димитър Ташев се опитва всячески да се оттърве от домейна wizzair.bg, който до миналата седмица бе насочен към личната му Фейсбук страница и бе регистриран на физическото лице Димитър Михайлов Ташев. След публикациите по нелепия му опит за евтина реклама и схема за рекетиране на компании, Ташев прехвърля домейна, за когото все още няма (няма и да има) права за ползване, тъй като същия е защитен от Търговската марка на Wizzair.

Още по-неловък е опита му да прехвърли домейна на DZZD BLADY.BG.

Само можем да гадаем какво е съдържанието в това дружество, но очевидно Ташев се опитва да замете следите си (б. а. редакция на ПИК) и то доста нескопосано за ИТ експерт, завършил щатски университет. Първокурсниците в Плевенската математическа гимназия могат да ти обяснят как се прави, ако има нужда.

ОЧЕВИДНО СРИЧКАТА „БИ“ Е КЛЮЧОВА В ОПИТИТЕ ДА СЕ ЗАМЕТЕ РЯДКОТО ЩАСТИЕ В ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА ПП.

Ташев… Защо, бе, синко? Та нали всички DNS записи се пазят в базата данни на РЕГИСТЪР БГ? А и чатове дали има някъд с тебе, по фирмите, рекетирани за домейни?

Нелеп опит да се скриеш, Ташев!! Не знаем и защо се опитваш, след като данните са отдавна свалени и съхранени…Не е ли по-добре да посетиш гърба на Министерски съвет и да освободиш всички домейни, които си резервирал безплатно В техническия период за идентификация…Или просто да поискаш прошка? Защо се криеш? Нима имаш гузна съвест?“

Все още народният представител на Кирил Петков и Асен Василев не е коментирал темата, но е факт, че ако разкритията на хакерите, които твърдят, че са „Анонимните“, са истина, това ще е пореден огромен скандал в партията на харвардските представители.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ