Оставка? Искат главата на шефка от КФН заради „Олимпик“! (Подробности)

Олимпик

За мен Ралица Агайн трябва да си тръгва, защото тя е или некомпетентна, или подвежда 200 000 души, както подвежда и правителството. Това заяви по Нова телевизия Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи по повод на фалита на застрахователното дружество „Олимпик“.

„Тази мантра, която се повтаря от няколко дни от Комисията за финансов надзор, че видите ли те нищо не можели да направят, защото застрахователят бил клон на кипърска компания, това не е вярно“, каза той.

„Всяка полица на „Олимпик”, продадена на в България, има и сума от 11,50 лева за вноска за Гаранционен фонд. Там има 2 сметки, които са отделни и независими. В сметката „Незастраховани МПС” влизат 10 лева. Следващата сметка е „Обезпечителен фонд”, в която влиза 1,50 лева. Всеки застраховател, който продава в България, плащат тези пари. Обезпечителният фонд, който е подчаст на големия Гаранционен фонд, се задейства и плаща щети при фалит на застрахователя”, заяви Тодоров.

„За своя период, в който съществува в България – 7-8 години, клиентите на „Олимпик” са събрали 14 милиона в Гаранционния фонд и 2 милиона в Обезпечителния фонд”, разясни още гостът в студиото.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ