Да връщат Народния съд, лагерите и наказателните колонии и да приключва цирка „Промяна“

кирил петков асен василев лена бориславова

Асен Василев написал законопроект със заглавие „Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата и финансовата система на държавата“. Това било българският „Магнитски“, с него щял да бори престъпността и да брани националния интерес.

Но всъщност с такива текстове, от които зловонието се разнася на километри, може да пребори и то много бързо, само последните оставащи дни на това политическо управление.

Какъв болен мозък трябва да си, за да предвидиш, че български граждани, без съд и присъда, могат да бъдат набутани в „наказателни списъци“ по доноса на някой пиян милиционер или само защото друга държава ги била санкционирала. И не само въпросните хора, ами и „свързаните“ с тях и нищо неподозиращи лица – основно роднини по пряка и съребрена линия и дори по сватовство.

Събужда се един ден тъщата на въпросното „опасно“ лице и установява, че името й е в държавен вестник (това предвижда Василев – позорният стълб да е именно държавният официоз), повече няма банкови сметки, не може да си получи пенсията или да отиде на лекар, а къщата й, барабар с тенджерите и чиниите, е конфискувана. И докато съвсем се е ошашавила горката, на вратата й вече чука някой съвременен Газдов, за да я натовари на молотовката за Скравена. Просто така. Потъпкана демокрация и конституционни права, няма правова държава – само решение на някакъв квази-репресивен орган, наречен „комисията на Асен Василев“.

Всичко това – без съд и присъда.

Така действаха кръволока Цанков, а после и комунистите след Девети, и резултатът – стотици избити и безследно изчезнали инакомислещи в името на „сигурността“ на държавата.

После народът ги осъди. Първо едните, после другите.

Днес урокът е научен и никой няма да чака 50 години и да позволява на такива като Асен и Кирил и на политическите лилипути около тях, да го тероризират и безобразно да нарушават човешкото му достойнство и конституционните му права да бъде гражданин на собствената си държава.

Кирчо и Асене, момчета, чашата преля, идете си с добро, докато още можете.

Източник: Труд



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ