Страшна забрана сковава Варна, на жп гарата е страшно! Варненци не се побират в кожата си

варна

Във връзка с акцията по транспортиране на украински граждани с автобуси – от курортите към жп гара Варна, от 29.05.2022 г. до 31.05.2022 г. включително, няма да се допускат моторни превозни средства на безплатния паркинг на жп гара Варна – до светофара. Мярката е в изпълнение на искане на ОД на МВР – Варна.

Както медията ни информира, настанените във варненските хотели украински бежанци ще бъдат извозени до жп гара Варна, откъдето ще бъдат транспортирани до нови места за настаняване. За целта ще бъдат отпуснати допълнителни вагони или напълно автономни влакови композиции, за да не се смесва потока от хора. Потоците бежанци са разпределени в Северен, Централен и Южен, коментира наскоро областният управител на Варна Благомир Коцев.

Част от бежанците са заявили, че им предстои да се завърнат в родината си, други ще бъдат настанени в държавни бази, допълни областния управител.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ