Ужас! Бащата на починалата родилка: Лекарите се криеха като мишки, докато тя умирала…

баща родилка

Как се отнасят лекарите към бъдещите майки? Темата излезе отново на дневен ред след смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в сливенската болница.

Случаят потресе буквално цялата страна. Майки се обединиха в социалните мрежи около идеята за законови промени и за прекратяване на практиката на някои лекари да осъществяват раждане чрез натискане на корема.

Снощи пред болницата в Сливен сред протестиращите освен близки на Рени, имаше и жени преживели същото от екипа, израждал младата жена, съобщи репортер на Нова телевизия в сутрешния блок „Здравей, България“.

Близките на починалата Рени твърдят, че става дума за лекарска грешка и ще поискат аутопсията й да бъде извършена от съдебен лекар извън Сливен. Опасяват се, че случаят ще бъде потулен.

„Отиде с радост да ражда, с усмивка. След това станаха някакви проблеми при раждането. Каза ми, че 15 човека са израждали едно дете”, разказва майката на Ренета.

„Тя самата ми сподели, че са я натискали с лакти и са и скачали отгоре. Аз не съм медицинско лице. Каза изведнъж аз не чувам, не чувам и аз тръгнах да търся докторите, които се криеха като мишки”, разказа бащата.

Родителите са категорични, че бременността на Рени е преминала абсолютно леко и безпроблемно.

„Ние не сме лекари, затова се доверихме на лекари. Две деца съм раждала и знам какво е“, каза майката.

Непосредствено след раждането младата жена се оплакала и на една от най-добрите си приятелки.

„Каза, че се чувства като премазана от ТИР. Каза, че е било варварско. Изреждали са се лекари да й натискат корема. Че се е коментирало секцио, което не е направено. В крайна сметка са го извадили с форцепс”, разказва Надя Дренска.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ