Кървава баня! Алена Щерк убита с бухалка, килърът заличавал следи с белина

49

За да коментирам дали Алена Щерк е убита с бухалка ни са нужни експертизи, каквито до момента не са направени. Това каза говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова в интервю за Нова телевизия, след като водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев цитира изказване на сина на жертвата за нанесени изключително жестоки удари с бухалка по тялото на IT специалистката.

От сина й разбираме, че там е миришело на белина и е правен опит да се чисти кръв, добави Николаев.

„Що се отнася до мястото, където Алена е убита, това също е въпрос на изследване. Има следи от използване на белина. Може да е с цел заличаване на следи“, заяви Петрова.

Най-вероятно убийството е извършено или в автомобила, или в гаража, добави тя.

Говорителката на Софийска градска прокуратура не потвърди дали има подадени от Алена жалби в 6-то Района управление в София.

„Репортер на в. „Телеграф“ е говорил със сина й и той казва, че тя е подавала жалби за психически тормоз срещу Виктор Спига, който бе задържан в Италия в 6-то РПУ“, поясни водещият.

„В събота направихме справка и към този момент в прокуратурата не бяха постъпвали сигнали, свързани с домашно насилие. Ние работим заедно, но сме различни институции и има движение на документи между нас“, оправда се Десислава Петрова, след което водещият възкликна, че му било чудно колко време й трябва на държавата, за да открие дали един убит човек е подавал жалба преди това срещу този, който е задържан за престъплението.

„Мога да повторя думите на комисар Цветков. Не е толкова въпрос на времеви ресурс да се направи справка. Колегите се бяха концентрирали върху съществената част от първите моменти на разследването. Тази справка ще се направи. В най-скоро време ще има информация“, добави тя.

„Не е активиран паник бутон в жилището на жертвата, а е включена алармената система. Апартаментът е бил заключен. Няма следи от взлом върху входната врата“, уточни Петрова.

„В момента събираме доказателства. Разчитаме и на свидетелски показния, за да установим точно какво се е случило“, добави тя.

В „Тази сутрин“ по бТВ пък заместник-градския прокурор Иво Илиев каза, че причината за смъртта на програмистката е тежка черепно мозъчна травма. Той обаче призна, че все още оръжието на престъплението не е открито, но потвърди, че основен заподозрян за жестокото убийство е Виктор Спига.

„Има достатъчно доказателства за неговата вина и това е причината да бъде привлечен като обвиняем за извършеното престъпление. Има ДНК в колата на лице от мъжки пол, което съвпада с ДНК-то, взето от негови лични вещи и принадлежности. Това ни кара да смятаме, че именно той е управлявал колата за последно, а както разбрахте, тялото е отнесено от дома ѝ до местността, където е намерено именно с този автомобил“, заяви Илиев.

В момента Спига се намира в арест в италианския град Асколи. Кога ще бъде екстрадиран, зависи изцяло от италианските правораздавателни органи, обясни прокурорът.

„Ако бившият приятел на жертвата даде съгласие да бъде екстрадиран, може буквално това да стане в рамките на десетина дни, а при отказ ще се мине по другата процедура, която е по дълга пред съд в Италия и може да отнеме до два месеца“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ