Обирът на десетилетието: Шестима задигнаха над 350 хиляди лева с невиждана схема

Полиция акция

Шестима души, сред които и жена, бяха задържани за кражба на 350 000 лева при акция на МВР. Тя била по заповед на главния секретар на ведомството Петър Тодоров и в нея участвали над 75 полицаи.

Кражбата станала на 8 март в Банско. Освен парите, били задитнати и около 200 грама злато. Криминалистите имали заподозрени, а след организация и заповед на главния секретар акцията започнала тази сутрин на територията на ОДМВР – Благоевград, ОДМВР- Кюстендил, ОДМВР – Монтана, ОДМВР – Видин и ОДМВР – София.

Задържани са Борислав Севдин, Венцислав
Стоилов, Габриела Симова, Марио Рангелов, Жечо Белясин и Георги Христов.

Претърсват се 10 жилища, един офис и 8 коли. В дома на Жечо е открит газовия пистолет на обрания. Той не е бил заявен за откраднат, защото мъжът не е обявил притежанието му.

Това е най-големият разкрит обир, ставал някога в Пиринския край. 350 000 лева и 200 грама злато са били откраднати от собственик на механа в Банско, дава подробности „Струма.ком“.

Крадците пристигнали в града с кола на починал човек, а го напуснали, като натоварили златото и парите в уж развалено БМВ, което качили на пътна помощ.

Шофьорът на пътната помощ и двама от обирджиите са от дупнишкото село Яхиново, един е от София и един от Монтана.

Ето предисторията: Докато собственикът празнувал в заведението 8 март с клиенти и приятели, крадците проникнали в жилището му, което е над механата, и открили крупната сума в гардероб. Заедно с нея задигнали и голямо количество злато.

Незабавно мястото било блокирано от полиция, както и входовете и изходите на града, но крадците се измъкнали.

Става въпрос за организирана банда престъпници, които обаче не са професионалисти.

Месец по-късно полицията вече била по следите на обирджиите, но чакали удобния момент, за да ги заловят. И тази сутрин няколко полицейски дирекции се включили в обиските и арестите – Благоевград, Кюстендил, Видин и София.

Работата продължава под надзора на районната прокуратура в Благоевград.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ