Министър Нанков с последни разкрития след срещата с Борисов – ето къде са опасните пътни съоръжения

Бойко Борисов

Информирахме премиера Бойко Борисов за ремонтите на съоръженията в най-тежко състояние, които са общо 17 по магистралите.

Вече са ремонтирани 7 от тях по двете автомагстрали, като в момента се ремонтират пет, три от тях са на автомагистрала „Хемус“ – съоръжението Коренишки дол при 37 км, съоръжението на 33 км в посока от Варна към София при тунел „Витиня“, съоръжението при „Потоп“. И две мостови съоръжения на автомагистрала „Тракия“ – на 20 км и на 37 км, което беше компрометирано след прелелия язовир край Ихтиман. Ресурсът за това е над 130 млн. лв.“, обясни Нанков.

Той посочи, че до края на годината ще започне работа и по още три обекта. „Два на автомагистрала „Хемус“ и един на автомагистрала „Тракия“, за които ще създадем необходимата временна организация на движението. Знам колко е трудно за шофьорите, но призивът ми към тях е да бъдат търпеливи, защото всичко това е за тяхната безопасност. В пикови часове в почивните дни се образуват задръствания, но това е, с което разполага държавата, за да може нашите пътища да гарантират безопасното придвижване. Тежкотоварните автомобили по автомагистрала „Хемус“ са изведени по алтернативен маршрут, но съм убеден, че до 1 ноември ще приключим с тези ремонти и ще възстановим движението по тях“, обясни министърът.

Премиерът повика Нанков и финансовият министър Горанов, за да обсъдят предстоящите ремонти, както и кризата с фалиралата застрахователна компания „Олимпик“. По думите на Нанков до края на месеца трябва да започнат ремонтите и на останалите съоръжения, които не са пипани повече от 30-40 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

ПИКЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ