ТРУС! Слави, Линда и Асен пожелаха главата на Лена. Любимият й Киро едва я спасява

кирил петков лена бориславова

Говорителката и любовница на премиера Лена Бориславова е била пред уволнение от Министерския съвет. Само с цената на няколко компромиса и поети ангажименти тя е съхранила поста си, научи ПИК от депутати в управляващата партия ПП.

В последните дни Лена е била подложена на ожесточена атака от външни лагери, които са координирали усилията си.

Първа, разбира се, главата на Лена е пожелала съпругата на Кирил Петков – Линда. Бориславова е била свалена от премиерския самолет за Рим навръх 24 май, след като законната госпожа Петкова е нахлула на борда в присъствието на финансовия министър Асен Василев.

Именно коалицията Линда Петкова – Асен Василев е най-сериозният противник на Лена Бориславова. Василев смятал, че говорителката си е присвоила прекомерно много пълномощия и оказва силно влияние върху министър-председателя при взимането на ключови управленски решения. Влиянието й било толкова силно, че даже накърнявало силата на Кокорчо.

Третият враг на Лена Бориславова е коалиционния партньор на ПП – партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Наши източници сочат, че Трифонов ултимативно е поискал Бориславова буквално да изчезне от публичността и да спре да се изказва по всички важни за държавата теми.

Това некомпетентно момиче е част от проблема на кабинета и причина за ниския рейтинг, смятали от ИТН.

В крайна сметка Кирил Петков устоял на координираната атака срещу любимата си, но с цената на компромис. Оттук нататък Лена се „потапяла“ за медиите и спирала да дава безконечни телевизионни интервюта. Щяла да се появява на кратки брифинги в Министерския съвет, само за да обобщава взетите от коалицията решения.

Лена спирала да придружава премиера по време на всичките му визити в чужбина. Щяла да ходи само на „определени места“, и то координирано с Асен Василев.

В крайна сметка бе преценено, че ако уволним сега Лена, тя може да се превърне в потенциална репутационна опасност за управлението, тъй като притежава прекомерно много информация. Най малкото може да се разприказва за отмъщение, обобщават депутати.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ