СКАНДАЛНО! Валят нарушения: Украинци със скъпарски коли тъпчат дюните по морето

нарушение

Отново туристи с джип на дюните. Този път автомобилът е навлязъл и заседнал на плажа край Созопол. Колата е на украински гражданин, който е влязъл на територията на страната ни на 4-и юни.

Украинецът направил няколко опита да изкара колата на свободен ход, но се оказали неуспешни. Извикан бил руски ЗиЛ ветеран, който да помогне чуждестранната джипка да бъде изтеглена от плажа.

Украинският нарушител е установен чрез служба „Миграция“. Осъществен е контакт с него и му е съставено наказателно постановление – глоба в размер на 1000 лева.

„За случая със заседналия джип научихме от медиите. Дойдохме на място, за да констатираме нарушенията. Прекият отговорник за контрола на действията на нарушителите е РИОСВ, защото това е защитена местност „Ропотамо”. И разбира се ОД на МВР.

Това е третото нарушение за месец, което е установено. Украински граждани са нарушителите и в трите случая.

Това, че са чужденци – не ги освобождава от отговорността да спазват нашето законодателство”, заяви областният управител на Бургас Стойко Танков в сутрешния блок на Нова ТВ.

По думите му санкциите в размер между 1000 и 3000 лева.

„В конкретните случаи нарушителите са глобени с по 1000 лева. Може да бъде наложена и имуществена санкция до 5000 лева”, уточни Танков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ