Фандъкова фучи бясна: Киро да излезе и да каже на софиянци защо няма да имат транспорт

фандъкова

Вчера с голямо учудване проследих изказването на премиера Кирил Петков по време на срещата на Националното сдружение на общините. Изненадана съм от това, което чух. Искането на премиера за орязване на 1/3 от линиите на градския транспорт и съкращаване на персонала, трябва да излезе и да го каже на софиянци. Не ми хареса фактът, че той говори за вашия градски транспорт. Градският транспорт обслужва стотици хиляди софиянци ежедневно. Надявам се, че това не е окончателното му решение. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Изпратила съм много точни разчети – има 300% повишение на цените на горивата и това се признава от всички, включително и от правителството. Затова се прави актуализация и антикризисни мерки. А в един момент се казва: „Вашият транспорт не влиза тук“. Това не е начин за разговор. Вярвам, че ще се преразгледа тази позиция, за да може градския транспорт в София да продължи да се движи нормално и да обслужва пътниците. Надявам се и на отговорността на народните представители, поне тези от София, които са от различни политически групи при гледането на актуализацията да подходят отговорно, обясни кметът на София.

Тя добави, че е чула и предложение за 50% намаление на цената на картите, предава 24 часа.

„Опасявам се, че хората ще имат по-евтини карти, но няма да имат градски транспорт. Държавата трябва да изпълни своите ангажименти към обществения транспорт в цялата страна, не само в София. В противен случай може да се стигне дотам хората да чакат по час и половина автобус“, предупреди Фандъкова.

Тя напомни, че до месец се очаква в Столичния общински съвет да влезе за обсъждане новата тарифна политика.

Фандъкова попита, ако се изпълни искането на премиера за 1/3 съкращение на работещите в градския транспорт, то тогава кой ще кара автобусите.

Тя настоя да се върне нормалния диалог, за да се намери решение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ