Наш емблематичен актьор: Слави, каква миризлива сделка направи, че предаде избирателите си!?

Слави Трифонов

„Слави Трифонов предаде избирателите си“. Това каза пред „България Днес“ големият актьор Георги Мамалев.

Шоуменът политик обяви в сряда, че излиза от коалицията с „Продължаваме промяната“, БСП и ДБ. „Политическият живот на Слави Трифонов приключи – категоричен е Мамалев. – Уж се появи като спасение, като нов човек. А накрая може би направи услуга на опозиционна партия. Намирисва ми на сделка. Мисля, че Слави участва в някаква схема с друга партия“, каза още звездата от „Оркестър без име“.

Според Мамалев Трифонов и хората от „Има такъв народ“ изобщо не мислят за хората в България. Както е известно, има огромни въпросителни около бюджета на страната. Трябва да се гласуват и други жизненоважни за страната закони. Точно несъгласие в новия бюджет е един от мотивите на Трифонов да напусне коалицията.

„Какво ги бърка бюджетът на страната, важен е какъв е на партията на Слави. Може сега да скочи – обясни Мамалев. – В тази икономическа, финансова и военна криза сега влизаме и в политическа“, недоволен е пред вестника актьорът от „Клуб НЛО“.

Музикантът Богдан Томов не е изненадан от действията на Слави Трифонов. В последните месеци поп изпълнителят не е виждал индикации коалицията да издържи. 65-годишният певец следи изкъсо политическото положение в страната. И винаги казва своето разбиране по въпроса.

„Очаквах коалицията да се разпадне дори по-рано – разкри пред вестника Томов. – Когато търпението се изчерпа, тя приключва. Най-вероятно крахът на коалицията е породен от борба за интереси. Гласовете на отделните партии в нея не стигаха за мнозинство. И затова трябваше да решават всичко заедно. В последните месеци „Продължаваме промяната“ имаха по-големи мераци за дадени неща. Това явно не се е харесало на Слави. С излизането от коалицията Трифонов направи услуга на ГЕРБ“, каза още Томов.

Според него сега изобщо не е времето за нови избори. Миналата година българският народ ходи до урните три пъти.

„Слави това го знае, но…“, добави Томов.

Срещу изявлението на лидера на „Има такъв народ“ скочи и обичаната актриса Латинка Петрова. Пред „България Днес“ звездата от „Опасен чар“, „Адио, Рио“ и „Дунав мост“ съзря „поредната част от игрите на Слави Трифонов“.

„Пореден негов фишек! Пореден блъф от страна на Слави да се заяви в пространството, защото се изгуби. Не му се отвори парашутът на няколко пъти и сега иска да скандализира нещата. Няма да падне правителството, нека бъдат спокойни читателите“, сподели пред вестника родената в кюстендилското село Горна Козница актриса.

Петрова бе категорична, че още първите му стъпки в политиката били неузрели и в търсене, което не отговаряло нито на политиката, нито на ситуацията към момента.

„Нямаме революционна ситуация, за да има нови избори. Коалицията няма да се развали. Не сме узрели за подобно вълнение и нови избори. Мисля, че ДПС ще подкрепи управляващите, част от ГЕРБ също“, каза още Латинка.

„Винаги съм имал резерви по отношение на Слави Трифонов. Мястото му не е в политиката“, изрази своето мнение пред „България Днес“ емблематичният телевизионен водещ на „Минута е много“ Петър Вучков. По думите му оставката на „Има такъв народ“ не е нещо неочаквано, но голяма част от българите биха изпаднали в шок при нови парламентарни избори. „Ще бъда честна и искрена – очаквах правителството да падне, защото в нито един момент не видях да работи в правилна посока. Откакто съм съзнателен човек, не помня да сме имали такъв премиер и кабинет. От Кирил Петков чуваме само празни думи, без да има действия на терен“, заяви фолкпевицата Роксана, която е известна с обществената си позиция и изказ, който не спестява истината.

„Познавам Слави от много години и щом е решил да постъпи така, значи наистина не е виждал светлина в тунела. Дано решението му да е взето в правилното време и дано настъпят по-добри времена за този изстрадал и безпаричен народ“, добави Роксана.

Легендата в художествената гимнастика Нешка Робева е на мнение, че е крайно време коалицията да се разпадне. „Мисля, че Слави прави най-доброто за момента. Нека да не обясняват, че заради войната не трябва да се разпада коалицията. Ние не сме във война, друг е въпросът, ако искат да ни вкарат в такава“, заяви пред вестника знаменитата треньорката.

Робева е крайно разочарована от днешните управляващи. Споделя, че самата тя с чисто сърце е гласувала за тях, но те не са оправдали очакванията й.

„Говорят едно, после друго, след това трето. Приключиха изборите и започнаха да се разкриват какви са. Страшно е всичко, което виждам, че става. Сега може би ще тръгнат към правителство на малцинството. Ще търсят подкрепа от ГЕРБ, от ДПС“, допълва Робева.

– Г-жо Балканска, Слави Трифонов обяви, че изтегля министрите на „Има такъв народ“ от правителството. С какви чувства приемате тази новина?

– Още в началото се разбра, че тази коалиция е като орел, рак и щука. Има и по-умни глави от мен, но ми направи впечатление, че не седнаха на една маса да се разберат. Пролича си, че всеки дърпа към себе си и не мислят като едно правителство.

– Одобрявате ли постъпката на Трифонов?

– Нямам нищо против Слави, но ще му кажа, че да управляваш държава не е като да се качиш на сцената и да пееш. С песни не се оправя един народ, трябват хляб и мотика. То и аз съм певица и се качвам на сцената, но не мога да бъда лидер и управляващ.

– Къде сбърка сегашното правителство, че се стигна до тази ситуация?

– Обявиха, че ще чегъртат, но нищо не направиха. А така и не разбраха, че за да построиш нова къща, не е задължително да буташ старата. Може би говоря емоционално, но не видях при тях логично мислене. Искаха да надграждат, а нищо не видяхме.

– Ще успеят ли българите да се справят в тази драматична ситуация?

– Нашият народ е преживял 500 години робство, ще преживее и това. Да, ще се справим. Но все ми се искаше това стадо с овце, не го казвам в лош, а напротив в добрия смисъл, да бъде поведено от един овен. Народът има нужда от лидер, който да му задава правилната посока. Е, не случихме на такъв, така че остава надеждата, че ще си намерим нов по-хубав.

Богдана Карадочева:

Време беше за край на агонията!

– Логичен ли бе ходът на Слави Трифонов, г-жо Карадочева?

– Мисля, че да. Крайно време беше тази абсолютна агония да приключи. Направи правилен ход, който одобрявам. Това управляващо обединение е безпринципно и глупаво. Радвам се за това, което направи.

– Оттук нататък какво ни очаква?

– Бог знае правилния път пред нас. По-кротко и цивилизовано да се мислят нещата. По-интелигентни и можещи хора да ни управляват. Дано нещо положително се случи. Дано да е за добро. Така че – само си викаме дано. Сега няма държава.

– Трябват ли нови хора да поемат властта?

– Има много образовани, интелигентни, достойни и заслужили хора с респект. Така че трябва да бъдат послушани те.

Ева от „Ергенът“ го връща в шоубизнеса

Певицата Ева, която се прочу с изявата си в „Ергенът“, е готова да удари едно рамо на Слави Трифонов. Откакто влезе в политиката, бившият водещ на вечерно шоу спря с музиката. Дори няма да е част от турнето на неговия „Ку-ку бенд“.“Да ми звънне, ще го вкарам обратно в шоубизнеса, щом се отказва от политиката. Ще правим дуети, ще бъде много актуален, защото Слави досега не е имал хитове с такава красива певица до себе си. Да се завърне в шоубизнеса чрез мен. Каня го официално“, каза пред вестника Ева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ