Опасен престъпник разигра пълен цирк в съда, съблече се гол и заяви: Ето! Заслужавам по-лека присъда!

Image_11777150_302_0

Единият от четиримата обвинени за обира на 350 хил. лв. и 200 грама злато от къща в Банско, днес се оплака, че в ареста го налазили дървеници, предава 24 часа.

Жечо Белясин, Марио Рангелов, Борислав Севдин и Венцислав Стоилов бяха арестувани преди десетина дни за крупната кражба на 8 март около 20 ч от дома на собственика на механа в Банско, докато той празнувал с жена си и гости в заведението.

Апашите пристигнали в Банско с автомобил, който се водил на името на починало лице. Двама от тях били отцепки, а другите двама се покатерили по улука на втория етаж и откраднали парите и златото от сейф в една от стаите на бизнесмена. След това крадците изоставили автомобила, с който дошли, а плячката натоварили в друг, който качили на Пътна помощ и напуснали зимния курорт.

Районният съд в Разлог остави четиримата в ареста, но трима от тях – Белясин, Рангелов и Севдин обжалваха определението днес пред Окръжните магистрати, като поискаха по-лека мярка.

„Не съм извършил престъплението. При обиска в дома ми беше открит газов пистолет, който е на жена ми, още от 2006 г., както и радиостанция и патрони. Тя е ловец. Искам по-лека мярка, защото в ареста съм изяден от дървеници. Получих алергия, подух се. Искате ли да ви покажа“, оплака се Жечо Белясин и предложи на съда да покаже ухапванията. „Не, ние виждаме“, отговориха трите съдийки, но Жечо вдигна тениската си и показа голия си гръб и гърди, завъртайки се няколко пъти. Белясин е подсъдим по други две дела на Специализирания наказателен съд за грабежи.

И тримата обвиняеми казаха, че не са извършили кражбата, но тричленен състав на Окръжния съд в Благоевград потвърди определение на Районен съд- Разлог, за най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ