ЕКСКЛУЗИВНО! Некадърната Таня Пашева, при която издъхна родилката Ренета е осакатила още едно дете! Събират му пари за операция

5c5004e3ece46b24f77b97923ddc1a7b35fb576a

Кампания за набиране на средства за лечението на момченце на една година се организира в платформата helpcarma.com. Малкият Ивайло е получил увреждане при раждането си, водено от Таня Пашева – лекарката от Сливен, заради която почина родилката Ренета Томова.

Автор на публикацията в платформата и инициатор на кампанията е Калина Кирова – баба на момченцето.

Ето какво пише тя:

„Ивайло е на годинка и 2 месеца. Той е малкото ни и дълго чакано детенце и късметчето на големия ни син – Илиян.

За съжаление, след груба лекарска грешка на Таня Пашева – завеждаща АГ отделение на Окръжна болница Сливен, при раждането Ивайло получи акушерска пареза на дясна ръчичка. Тя стоеше безжизнена до тялото му.

Шокът беше голям за семейството ни. Започнахме рехабилитация на седмия ден и така докато навърши 1 месец, приеха ни в неврологично отделение на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“, след което продължихме лечението в Сливен.

След 4 месеца рехабилитация нямаше никакво развитие, дори ръчичката започна да се изкривява в китката. Така стигнахме до Истанбул. Професор Атакан Айдън го прегледа и постави диагноза „Акушерка пареза – горен и среден тип“. Посъветва ни да продължим с рехабилитацията.

Проведохме един курс рехабилитация в Рибем, където ме обучиха, за да продължа упражненията вкъщи. Малко след това резултатът беше на лице. Ивайло започна да движи ръчичката, но не може да я вдигне догоре и настрани. При ЯМР професор Атакан установи, че трябва да се направи отпускаща операция, която ще ни струва 7000 евро, които са непосилни за семейството ни. Операцията е определена за 30 август! Надеждата ни е огромна, защото виждаме напредъка на Ивайло. Сега между слънчицето ни и излекуването му стои единствено сумата от 7000 евро. Моля ви, помогнете да я съберем! Ако всеки помогне с малко, съвсем скоро може да видим детенцето си здраво. Всяко левче и споделяне на кампанията ни е от огромно значение“.

До момента са събрани малко над 1000 евро. Ако желаете да дарите – линк към платформата и кампанията за Ивайло ТУК!


One comment

  • Петър

    20.08.2018 at 21:48

    Калина Кирова е майка на Иваило , не е баба,но иначе всичко останало е вярно !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ