СКАНДАЛ! Киро лъже, че е присъствал на срещата в Солун с лидерите. Гушка Лена и лъже всички (СНИМКА)

680a17a6da83ff05d04dab9f54eb6edb

Кирил Петков въобще не е присъствал на срещата в Солун, нито на вечерята, както лъже говорителката му и Министерският съвет.

Снимката от вечерята в петзвездния хотел „Хаят” в Солун на премиера, Лена Бориславова и трети човек (посочван заради визуална прилика като посланика ни Валентин Порязов) взриви общественото Мнение.

Да видим случилото се!

Първо ще обясня за международната среща, пише Григор Лилов на стената си във Фейсбук.

Тя е част от Процеса за сътрудничество в Източна Европа (SEECP). Тя е среща на балканските държави – т.е. и нашите съседи и то най-високо възможно Държавно равнище.

Тя с участието на Шарл Мишел, председател на най върховния орган на ЕС – Европейския съвет ис генералният секретар на Съвета за регионално сътрудничество (RCC) г-жа Маджлинда Брегу.

Т.е. само роден идиот или някакво прокси, действащо по чуждестранна заповед, не би й обърнал внимание. Обсъждало се е международното сътрудничество, ЕС и Балканите, енергийната и газова свързаност и взаимопомощ, сигурността, развитието с общи усилия на пограничните райони, войната на Русия в Украйна и T.H.

Отсъствието на премиера ни при условие, че е бил в Солун по същото време, е грандиозен международен политически скандал. Така той е демонстрирал неприязнено отношение към ЕС, към държавите, с които живеем на полуострова и не си е мръднал пръста нито да развива отношенията на България с тях, нито да защити и аргументира основни български приоритети.

Участието на външният министър Teoдoра Ганчовска (сред най-ниските по ранг участници в срещата) не може да измие новото внасяне на напрежение от България в отношенията ни с ЕС.

**** Лъжите ******

Днес в в своя медийна проява говорителката на кабинета Лена Бориславова заяви, че тя и премиерът са били на събитието в Солун. Пак днес Министерският съвет пусна следната информация:

„В отговор на журналистически въпроси, Ви информираме, че на 10 юни 2022 г. премиерът Кирил Петков участва в Солун във вечерята на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Подобряването на връзките между страните от региона, облекчаване на транспортната и гранична инфраструктура са били сред темите на разговор. Най-важно обаче е доверието между страните, на фона на бушуващата война на изток от нас, е било общото мнение на лидерите.

ЛЪЖАТ!

Давам откъс от Декларацията, приета на срещата и поместена на официалния правителствен сайт в Гърция, както и на сайт на ЕС:

„Под председателството на министър-председателя Кириакос Мицотакис, ние, участниците в срещата на върха на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (SEECP), президент Борут Пахор, президент Мило Джуканович, президент Вьоса Османи-Садриу, президент Шефик Джаферович, министър председател Наталия Гаврилица, министър председател Димитър Ковачевски, министър председателят Еди Рама, министър-председателят Андрей Пленкович, вицепремиерът Сорин Гриндяну, външният министър Никола Селакович, министърът на външните работи Теодора Генчовска и заместник-министърът на външните работи Фарук Каймакджи.

В присъствието на председателя на Европейския съвет г-н Шарл Мишел и генералния секретар на Съвета за регионално сътрудничество (RCC) г-жа Маджлинда Брегу…“ /край на цитата/

Ето и публикацията:

Кирил Петков не се мярка и на официалните фотографии на участниците в срещата. Не се мярка и на вечерята, както лъже Министерският съвет. Давам видеозаписи от срещата и вечерята, поместени в нюзрума на сайта на Европейския съвет.
Факт е, че големият правителствен „Еърбъс 319″ е летял до там, макар че пътят до Солун е само три часа по магистралата. /виж скрийншота/. И вечерята е започнала по-рано.

Сещам се какво написах в един пост преди време по повод друг скандал с правителстВОТО И говорителката му:

(цитат) „Г-н премиер, каквито и да са отношенията ви с началника на Вашия кабинет, това лице доказва, че не е за този пост. Ако не можете или по скоро не искате да се отървате от него, приложете ,страничен пас на Питър“! Надявам се, че знаете за какво говоря… Ако не го направите, началникът на Вашия кабинет с такива и др. подобни действия в скоро време, волно или неволно, ще ви изгони от премиерския ви кабинет. (край на цитата)

Ще трябва да се коригирам: не само лицето говорител е отговорно, но и самият премиер. Той се оказа обикновен роден тарикат, загърнат за разлика от тариката Бойко Борисов с лъскаво фолио от канадски ВУЗ и английски език. За сметка на данъкоплатците, какъвто беше и другият. А ако демонстрираното отсъствие и присъствие в Солун не е плод на тарикатлъка и липсата на умения за каквото и да е владеене нa cтpacтитe oт Кирил Петков, скандалът е далеч по-плашещ и сериозен от някаква лична история с държавни пари.Както написах тогава по онзи повод с правителството и говорителката: „В тежкия случай (визирам евентуална поръчка) дори не ми се говори за какво иде реч“.

Бившият председател на Народното събрание и политик от ГЕРБ Димитър Главчев разтресе мрежата с разкритията си:

„Просто не е на тази вечеря

“В отговор на журналистически въпроси, Ви информираме, че на 10 юни 2022 г. премиерът Кирил Петков УЧАСТВА в Солун във ВЕЧЕРЯТА НА ВИСОКО РАВНИЩЕ на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Подобряването на връзките между страните от региона, облекчаване на транспортната и гранична инфраструктура са били сред темите на разговор. Най-важно обаче е доверието между страните, на фона на бушуващата война на изток от нас, е било общото мнение на лидерите.

Това заявиха от правителствената пресслужба, след като в публичното пространство се появиха снимки от вечеря в солунски хотел на премиерът Кирил Петков и началника на неговия кабинет Лена Бориславова. Пътуването е осъществено с правителствен самолет.”“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ