Апокалипсис! Обявиха частично бедствено положение в Созопол, бурята отнесе плажове и пътища

созопол

Частично бедствено положение обявиха в община Созопол заради бурята от предната вечер, която нанесе големи поражения на много места в района. Има много наводнени коли, съборени сгради, разрушени пътища, а в двата плажа в Созопол – Харманите и централният са неузнаваеми, предава 24 часа.

На ивиците там са се образували огромни канали от течащата вода, а голяма площ от пясъка е отнесен в морето.

„Необходими са спешни мерки за запазването на ивиците, тъй като доста пясък е отнесен в морето. „Ауто фактор“, в качеството си на концесионер, ще направи всичко необходимо, за да отстрани всички щети и да възстанови изцяло пясъчните ивици. Проблемът обаче с градската инфраструктурата остава нерешен и при следващи дъждове ситуацията ще се повтори. За пореден път ще вложим огромни средства и сили за да възстановим напълно двете ивици, да ги приведем в безупречно състояние, в каквото бяха до преди часове. Отправяме призив към компетентните институции да вземат спешни мерки, така че проблемът с наводненията в Созопол да бъде кардинално решен“, коментира ситуацията концесионерът на „Созопол – централен“ и „Хармани“ Кирил Спасов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ