Киро щеше да припадне в залата! Минчев се сбогува с крокодилски сълзи: Изчегъртаха ме

payimage-538095

За мен беше чест, е и ще продължи да бъде, че влязох тук в Народното събрание, в храма на българската държавност, а още по-голяма чест, която вие ми оказахте, на 3 декември да ме направите пръв сред равни. Това заяви в пленарна зала председателят на парламента Никола Минчев, чиято оставка се обсъжда днес.

„Винаги съм се стремял да подхождам с уважение към всички народни представители, независимо дали от управляващите или от опозицията. Вярвам, че го оценявате“, обърна се той депутатите.

„Дори ми се случи един човек от администрация от Народното да ми каже, че съм прекалено добър за стандартите, на които е свикнала тази институция“, сподели той.

„Истинското основание, с което се иска моята оставка е същото, с което се иска и вотът на недоверие другата седмица – в пленарната зала има ново мнозинство. Оформящото се мнозинство не само не носи промяна, но твърдо ще съхрани този модел. В такъв парламент може би е дори по-добре аз да не бъда председателят“, заяви Минчев.

„Оказа се, че тези, които щяха да изчегъртват, сега искат да изчегъртват мен“, добави той.

„Ако се наложи да избираме нов председател, пожелавам той или тя да се опитва да бъде поне толкова обективен, колкото се опитвах аз. Колко съм успял. Вие знаете. Благодаря ви“, завърши той и беше изпратен с продължителни аплодисменти. Премиерът Кирил Петков пък си тръгна от залата по време на изявлението на Минчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ