Радев заплаши публично Петков с тежки последствия: Следя как се разпадате! Не хитрувай!

payimage-518231

„Всяко хитруване и опити за заобикаляне на националната позиция за РС Македония ще има тежки последствия“.

Това предупреди президентът Румен Радев.

Той призова кабинетът да разсее всякакви съмнения по темата и припомни, че следващата седмица премиерът Кирил Петков заминава за Брюксел.

По отношение на последните кризи във властта, Радев заяви, че тези скандали не трябва да отклоняват правителството от належащата работа.

„Като всеки българин, и аз следя с огорчение разпадът на това Народно събрание. Депутатите трябва да са наясно, че с калните си борби дискредитират цялата политическа система“, допълни още Радев.

„Българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел“, констатира държавният глава.

По думите му и двете страни убиват надеждите и доверието на българите в политическата класа – с речта, поведението си и с братуването между политически противници.

„Блокажът на институциите е факт, а хората очакват бързи решения. Правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато Народното събрание не реши друго“, коментира Радев.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ