Гърми скандал в парламента! Киро е вербувал още петима депутати на Слави и се отцепват?!

payimage-519638

Министър-председателят Кирил Петков почти си е осигурил мнозинство в парламента, научи пик. Премиерът е успял да стимулира още петима депутати на Слави Трифонов да се отцепят от парламентарната група на партията и следващата седмица да гласуват „против“ вота на недоверие. Това научи ПИК от народен представител от вече отцепилата се група от „Има такъв народ“.

Припомняме, че в началото на седмицата петима от хората на Слави Трифонов в Народното събрание заявиха, че напускат парламентарната група и стават независими. Те бяха предвождани от спортния министър в оставка Радостин Василев, по известен като Руди Гела.

Днес от групата на „Има такъв народ“ се отдели и Кирил Симеонов, който призна, че се е срещал с премиера Кирил Петков в тайна лаборатория. Първоначално Симеонов обяви, че няма да напуска ИТН, но днес заяви, че е променил решението си, след като групата гласувала заедно с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“.

Според отцепилите се депутати на Слави още петима души били уговорени и ще се присъединят в най-скоро време към тях.

Ако това се случи, независимите народни представители в парламента ще станат 11. Със 109 те депутати на тройната вече коалиция правителството на Кирил Петков ще има 120 гласа в пленарна зала, или само 1 ще го дели от мнозинство.

За да мине вота на недоверие, на опозицията ще са й нужни 121 гласа. Ако се потвърди информацията за още петима отцепници, то кабинетът на Петков ще оцелее идната седмица. Но ще остане въпросът как ще се осигурява кворум в пленарна зала със 120 депутати.

В момента тече невиждано купуване на народни представители. Основни спонсори на пазарлъка били четирима олигарси, а мизата започнала от 1 млн.лв и достигнала през вчерашния ден до 3 млн. евро.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ