Петков тотално полудя, отвърна на президента: Объркал се е! На кого му трябва стабилност?

кирил петков

„Президентът реагира на грешни информации и не се вглежда в това какво хората искат. На кого му трябва стабилност, ако е на цената на задкулисни сделки“, заяви премиерът Кирил Петков в интервю за „Дарик радио“

Това заяви премиерът Кирил Петков по адрес на президента Румен Радев и неговите критики към правителството. Той обаче нямал проблем в комуникацията с държавния глава.

Президентът звучеше объркан, защото според мен някакви хора ходят и му казват грешна информация, добави премиерът.

Президентът да се замисли защо същите хора, които бяха на площада, когато главният прокурор влезе в президентството, сега са на площада да защитават правителството, препоръча Петков. Според него държавният глава е трябвало да подкрепи сваления председател на НС Никола Минчев.

Относно Северна Македония, той сподели:

„Когато едно предложение в преговори се посрещне на нож и от двете страни значи е близо до истината. И от двете страни на границата има хора, които не искат Балканите да са част от европейското семейство“, коментира Кирил Петков по повод притесненията от парламентарните хватки с френското предложение.

„Слави Трифонов хиляда пъти не ме чу, че проблемът ще се реши от Народното събрание. Ако проблемът се разреши ВМРО ще спре да съществува, „Възраждане“ доста ще намали подкрепата си. В Северна Македония също цели групи ще загубят смисъла от съществуването си“, добави премиерът.

„Тези, които бяха антиваксъри, говореха за норвежките влакове сега са срещу Северна Македония. Това са популисти, които искат да отвлекат вниманието от милиардите. Фокусът върху Северна Македония няма да промени живота на българите нито от нашата, нито от другата страна на границата“, заяви Петков.

Вотът на недоверие:

„Следващата седмица ще бъде записана в историята. Тези хора сега пишат история. Като знаеш, че от това натискане на бутон зависи бъдещето на децата и внуците ни – ще се замислиш“, посочи той във връзка с питането на водещия за евентуални нови отцепници.

Напълни ми душата, от това което направи Кирил Симеонов. Защо да не се отцепи и някой от ГЕРБ? Костадин Ангелов е казал на Никола Минчев, че много го харесва, но е признал, че зад него стои пропаст“, каза Петков и добави, че може да става въпрос за страх.

Това което видях от Корнелия Нинова е, че тя не се поддава на договорки, които са против нейната воля, това е много силно. Ако тя вземе твърдо решение, няма хора, които да и повлияят.

БСП никога не е развявала знамето на национализма за Северна Македония. Те винаги са мислили конструктивно.

Истината е, че в БСП хората имат различен генезис, когато става въпрос по темата Украйна. Но тук се случи нещо много интересно – за пръв път имаме Русия като агресор. Въпреки, че в БСП имат различно мнение по тази тема, стигнахме до компромис, за да продължи това правителство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ