Напрежението ескалира! Адвокатът на побойника в Перник обвини Гешев в “двоен аршин“

прокурорски син перник

След обещанието на главния прокурор Иван Гешев за проверка на прокуратурата в Перник заради случаите на побои, свързани с прокурорски син, защитата на 19-годишния Васил Михайлов с първи коментар. Пред NOVA адвокатът на младежа Христо Ботев обвини Гешев в „двоен аршин“ за това, че се меси в разследването.

Прокурорският син беше задържан по обвинение за побой на бившия футболист на „Миньор“ (Перник) Румен Андонов. До ареста на Михайлов се стигна след акция на МВР в града, в отговор на заканата на кмета Станислав Владимиров да оглави протести срещу отказите на полицията да работи по сигнали срещу младежа.

„Поисках разговор с г-н Гешев.Вчера разговорът продължи в тази посока, че лично ще следи случая и ще се направи проверка на пернишката прокуратура за всички дела назад във времето – как са се движили. И след това ще се предприемат конкретни действия“, заяви в ефира на „Събуди се“ кметът на град Перник Станислав Владимиров.

„Това е страхотно, че главният прокурор се е намесил. С този ентусиазъм можеше да се намеси и по-други разследвания. Но така е преценил, така е направил. Почти съм сигурен, че ще излезе, че не е имало никакви сигнали и жалби срещу моя клиент, за да има, каквото и да е прикриване. Ако баща му не беше прокурор, съм сигурен, че никой нямаше да знае за това кой е Васил Михайлов и всичките тези случаи щяха да са едни битови конфликти, на които никой нямаше да обърне внимание“, коментира от своят страна Христо Ботев, адвокат на прокурорския син Васил Михайлов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ