Радев приключи Кирил Петков в Банско: „Паисий е мразил родоостъпниците!“ Като него…

7 Dni Bulgaria19.06.2022
payimage-538376

„И днес „История славянобългарска“ е жива, помни се и ще се помни. От нейните страници бликат слова, които са по-силни от барута и пролятата кръв. Тази история е написана със страст, с непреклонна вяра и обич към Отечеството и непоколебима огромна ненавист и гняв към родоотстъпничеството и чуждопоклонничеството, които отец Паисий заклеймява с презрение като най-големия грях“.

Това каза президентът Румен Радев в официалното си слово в Банско на тържество за отбелязване на 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написване на „История славянобългарска“. След това пред журналисти той препоръча настоящото правителство да прочете пак Паисий!

Държавният глава дълго време след края на церемонията разговаря и се снима с банскалии. Украинка му изказа огромната си благодарност към България за това, че е приела бягащите от войната. Сред гостите бяха неврокопският митрополит Серафим, ловчанският митрополит Григорий и посланикът на Сърбия у нас Желко Йович.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ