Урумов: България има позиция за РСМ! Но Кирчовците са я обърнали на частен бизнес

кирил петков

Защо ”френското предложение” изобщо не трябва да бъде допускано до разглеждане в българското Народно събрание?

Причината да не бъде разглеждано такова предложение, по същество ултиматум, е следната:

Защото се създава прецедент, създава се практика. Ако днес българският парламент допусне разглеждане на “предложение” от страна на Франция, нека видим малко по-далеч от носа си какво следва по-нататък.

Има списък със следващите председателстващи ЕС страни. Ако днес допуснем някакви френски идеи, с какво основание утре ще откажем на Чехия? А на Швеция? А на Испания? А на Белгия и така нататък?

Държавното управление е консервативно по своя дух, то не е динамично и либерално. Либерален е частният бизнес, там две страни виждат интерес, стискат си ръцете и действат. Утре свършва интересът, свършва и бизнесът. Държавата не е частен бизнес, или поне – не трябва да бъде частен бизнес.

Но тъй като в момента Кирчовците са я обърнали именно на частен бизнес, включително с открито пазаруване на депутати – трудно ще им стане ясно точно на тях, на тези момчета-играчки на Сорос, защо за държавното управление прецедентите са толкова важно нещо.

Тези момчета ще ги употребят и не след дълго ще си ги приберат там, откъдето ни ги изпратиха. На тях не им пука за България.

Иначе ясно щяха да кажат на Макрон следното: ние, Министерският съвет на Република България, благодарим за Вашето любезно внимание и високо оценяваме Вашето предложение, като се възползваме от възможността да Ви информираме, че Народното събрание на Република България ВЕЧЕ има изработена позиция, за чието съдържание Вие без съмнение сте добре информиран. Нашето мнение – като български министри – изцяло съвпада с декларацията на висшия законодателен орган, с което приемаме този разговор за приключен.

Ето това трябваше да кажат Кирчовците на Макрона, ако имаха капка достойнство.

Но България ще я има и след тях, и ще го има и стремежът за нейното достойно държавно управление.

Ето затова – след всичко казано дотук – френското предложение” не трябва да бъде допускано за разглеждане в Народното събрание на Република България.

От Фейсбук профила на Александър Урумов



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ