СКАНДАЛ! Външната комисия в НС крие двустранния протокол със Скопие, говорителката – изчезна

Венцислава Любенова

Комисията по външна политика в Народното събрание (НС) крие двустранния протокол със Скопие, който е получен днес сутринта. Все още няма насрочено заседание на комисията, а председателката й Венцислава Любенова от вчера е неоткриваема – не отговаря на телефонни повиквания на репортери и на колеги от НС, пише „Труд“.

От опозицията коментираха, че е невъзможно да има решение на НС до срещата на върха в Брюксел, която е на 23 и 24 юни. Според членове на комисията по външна политика Кирил Петков съзнателно бави разглеждането на френското предложение от комисията.

Депутати смятат, че ако премиерът искаше да отиде в Брюксел с решение на НС вече щяло да е насрочено извънредно заседание на външна комисия. Петков щял да се оправдае, че парламентът няма решение.

Документът, изготвен от френското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС), предвижда европейски гаранции за това, че Скопие ще изпълни ангажименти към София, за да може да бъде вдигнато българското вето върху начало на преговори за членство на съседната държава в ЕС.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ